Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur žiemoti Tailande?

Mintis apie žiemojimą ten, kur šilta, neapleidžia jūsų jau kurį laiką? Sveikiname įstojus į klubą. Tik mes kai pradėjome „pavasarioti“ prieš 3,5 metų, taip čia ir užsibuvome!
Tailandas
Tailandas / 123rf.com nuotr.

Kaip mūsų šeimyna sugalvojome pagyventi Azijoje? Prieš 2,5 metų 15min straipsnis aktualus ir šiandien Gal kažką įkvėpsime!

Į ką Tailandieciai.lt rekomenduotų atkreipti dėmesį renkantis vietą žiemojimui Tailande? Mums buvo aktualūs šie dalykai:

  • Patogus susisiekimas (prieš tai gyvenome Koh Phangan saloje, ir kiekvienas privalomas sienos kritimas tapdavo galvos skausmu);
  • Galimybė patogiai pakeliauti aplinkui – mažoje saloje gyvensime, kai išeisim į pensiją. Tada nardysime, skaitysime knygas ir medituosime. Dabar norisi dar ir pakeliauti.
  • Infrastruktūra – kad regione būtų ne vien džiunglės ir jūra būtų.
  • Paplūdimiai. Tailando Šiaurė mums iškart atkrito.
  • Nardymas. Suprantama.
  • Kad būtų netoliese didesnių parduotuvių apsipirkti – po 4 mėnesių, praleistų Tailande, buvom pasiilgę europietiškų produktų. Kai atsidarė mūsų miestelyje didelė „Makro“, šventėme šventę – šaltibarščius nuo to laiko valgau bent 2 kartus per savaitę.
  • Ligoninė ir padori gydymo įstaiga (poliklinika) – protingu atstumu.
  • Na ir svarbus kriterijus mums buvo – kad būtų vaikams tarptautinis darželis (dabar jau – mokykla. Dėl jo vaikai per 4 mėnesius pradėjo laisvai kalbėti angliškai).

Tad kur rekomenduočiau apsistoti atvykus ilgesniam laikui? Sekite patarimais tik tuo atveju, jei jūsų pageidavimai yra panašūs.

Chiang Mai Šiaurės Tailande

123rf.com /Wat Buppharam, Chiang Mai, Tailandas
123rf.com /Wat Buppharam, Chiang Mai, Tailandas

Tiks visiems, kam jūra nebūtina, arba mėgstantiems vėsesnį klimatą. Žiemos metu Chiang Mai pasigirti karščiais negali. Labai daug žiemojančių taip vadinamų „skaitmeninių klajoklių“, daug kavinių, kuriose galite dirbti nuotoliniu būdu ir susirasti bendraminčių. Yra kino teatrų, kuriuose rodomi filmai anglų kalba (tai kažkuriuo momentu pasidaro aktualu), miestas „gyvas“, vyksta daug renginių, jogos mokyklų, yra nemažai vietų, ką aplankyti aplinkui. Yra migracijos tarnyba, tad nesunkiai prasitęsite savo vizą. Daugiau apie Chiang Mai – ČIA.

Koh Chang

123rf.com nuotr./Koh Chang
123rf.com nuotr./Koh Chang

Šioje saloje nesame buvę, tad daug apie ją nepasakysiu. Visose didesnėse salose pakankamai gerai išvystyta infrastruktūra, visada rasite ramių paplūdimių, nenusėtų turistais. Kita vertus, tikrai bus ir parduotuvės, turgūs, ligoninės – visa, ko gali prireikti gyvenant ilgesnį laiką. Sala kiek kalnuota, atkreipkite dėmesį į tai.

Krabi

123rf.com nuotr./Railay paplūdimys
123rf.com nuotr./Railay paplūdimys

Atvykę čia trumpam, užsibuvome jau trečius metus. Ko gero, viena iš kelių vietų Tailande, kuri visiškai atitinka mūsų šiandieninius poreikius. Vietų aplankyti aplinkui – sočiai. Poros valandų atstumu galite pasiekti ir daugybę kitų salų, ir nacionalinių parkų. Ao Nango centras – ko gero vienintelė vieta, kurioje daugiau turistų, bet vos pora kilometrų už jo – ramybė ir šį regioną nuo kitų skiriančios olos.

Dieną gali leisti garsiajame Railay paplūdimyje, o norint pabėgti nuo turistų – vos 10 km už Ao Nango, ir gali mėgautis tuščiais Pan ar Klong Muang paplūdimiais. Daugiau apie Krabi čia.

Puketas

123rf.com nuotr./Puketas
123rf.com nuotr./Puketas

Viskas labai panašiai kaip Krabi, tik tai žymiai turistiškesnė ir populiaresnė sala, tad turistų sutiksite daugiau, ten ir kainos bus didesnės. Pagyvenus ilgesnį laiką tikrai rasite savo vietelių, ramūs paplūdimiai – šalia oro uosto. Man ši sala jau per didelė – pervažiuoti ją užtrunka apie 1,5 valandos, bet joje rasite ne tik jogurto ir burokėlių, bet kavinėse išgersit ir giros bei suvalgysit koldūnų ir burokų sriubos. Mintį supratot – pilna rusų (Krabi kol kas neturime nei vieno rusiško restorano). Manau, kad tai puiki sala jaunimui, ieškančiam pramogų, bet su šeima aš rinkčiausi Krabi. Daugiau apie Puketą čia.

Koh Phangan

123rf.com nuotr./Koh Phangan
123rf.com nuotr./Koh Phangan

Čia, galima sakyti, prasidėjo mūsų artimesnis susipažinimas su Tailandu. Šioje saloje praleidome 6 mėnesius, ir vis dar retkarčiais tenka apsilankyti. Labai tiks vakarėlių mylėtojams (pietinė pusė), taip pat šeimoms su mažais vaikais, kurios pirmenybę teikia ramiam poilsiui prie jūros (šiaurinė ir vakarinė salos pusė).

Daugybė jogos centrų, vyksta daug dvasinių užsiėmimų – sala labai bohemiška, puikiai tiks norintiems atrasti save. Saloje nėra migracinės tarnybos, tad teks plaukioti į Samui, taip pat nepatogu kiekvieną kartą kirsti sieną (per vieną dieną to padaryti neįmanoma). Daugiau apie Koh Phangan salą čia.

Koh Samui

123rf.com nuotr./Koh Samui
123rf.com nuotr./Koh Samui

Koh Phangan salos pusseserė – kaip ir kiekviena didesnė sala, joje rasite visko. Tik ji tokio jaukumo kaip Koh Phangan neturi. Bet turi mažą oro uostą su brangiais skrydžiais, prekybos centrų, daugiau užsiėmimų vaikams bei migracinę tarnybą (žinau, kad jūs apie tai šiuo metu negalvojate, bet tai tampa aktualu gyvenant ). Daugiau apie Koh Samui salą čia.

Koh Lanta

123rf.com nuotr./Koh Lanta
123rf.com nuotr./Koh Lanta

Krabi regione esanti Koh Lantos sala palyginus su Samui ir Phangan turi privalumų – žymiai patogesnis susisiekimas su oro uostu, taip pat netoli Krabi miesto. Kita vertus, nėra tarptautinės ligoninės ir didesnių parduotuvių. Pati sala nėra tokia graži kaip Koh Phangan, neturi ji tokio savo braižo ir kažkokio didelio išskirtinumo. Tam, kam reikia tiesiog pabūti prie jūros ir prapūsti galvą ,– tiks puikiai. Daugiau apie Koh Lantą čia.

Jei neturite rimtesnių įsipareigojimų, kodėl turėtumėte pusmetį praleisti vienoje vietoje, kodėl nepagyvenus bent keliose Tailando vietose? Tokiu atveju rekomenduočiau laiką skirstyti taip: Chiang Mai, Krabi, Koh Phangan. Pamatysite tikrai pakankamai skirtingo Tailando – vienur galėsite laiką leisti paplūdimyje ir ilsėtis, kitur daugiau keliauti, trečioj vietoj – pasimėgauti kalnais ir Tailando kultūra. Kiekviena Tailando pusė yra unikali ir nepanaši į kitą, o pasirinkus šias tris vietas tikrai neprašausite.

Ką rekomenduoju padaryti prieš keliaujant? Susiplanuoti savo vizos reikalus ir išvykimus iš šalies.

Ką reiktų žinoti apie Tailando vizas ir kaip išbūti Tailande metus?

Dažniausiai užduodami klausimai apie Tailandą.

Jei savo kryptimi pasirinksite Krabi regioną, kviečiame prisijungti prie FB grupės Lietuviai Krabyje.

Daugiau apie Tailandą galite rasti portale Tailandieciai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas