Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurios valstybės turistai kelionėse daugiausia išlaidauja?

Kinijos turistai keliaudami užsienyje išleidžia daugiausia pinigų – tokius duomenis pateikia Pasaulio turizmo organizacija (PTO). Į pirmąjį penketuką taip pat įeina ir amerikiečiai, vokiečiai, britai ir prancūzai.
Kinų turistai
Kinų turistai / 123rf.com

Iš viso visame pasaulyje 2016 metais keliavo 135 milijonai žmonių. Tai yra 6 proc. daugiau nei 2015 m. Tarp daugiausia pasaulyje keliaujančių turistų jau ne pirmus metus atsiduriantys kinai šįkart užima lyderių vietą ir kalbant apie išlaidas kelionėse. Jų išlaidos atostogaujant užsienyje pernai siekė 261 milijardą JAV dolerių.

Kaip pažymi PTO, išvykstamojo turizmo augimas Kinijoje yra naudingas Azijos Ramiojo vandenyno regionui daugeliu aspektų. Iš to daug naudos turi Tailandas, Japonija, Pietų Korėja, į kurias, kaip netolimas, kinai dažnai skrenda trumpam.

Ne ką mažiau jie mėgsta ir tolimesnes keliones, pavyzdžiui, JAV, Europą. Pastebimas ir kinų turistų srauto pasidėjimas Rusijoje. Susidomėjimą iš Kinijos keliautojų jaučia ir Lietuva, šiemet pradėjusi aktyviau skelbti apie savo turizmo galimybes šioje šalyje populiarioje interneto platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito