Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių nerijoje lankytojams atsivers sutvarkyta Parnidžio kopa

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija praneša apie planuojamus darbus Parnidžio kopoje: vienas lankomiausių objektų pusiasaly lankytojus pasitiks pasikeitęs.
Parnidžio kopa
Parnidžio kopa / Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos iliustr.

Kovo 17 d. Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija pasirašė rangos darbų sutartį dėl Parnidžio kopos sutvarkymo ir pritaikymo lankytojams. Be ES finansavimo šio projekto įgyvendinimui lėšas skiria ir Neringos savivaldybė.

Kaip praneša parko direkcija, takas į Parnidžio kopą yra vienas gražiausių ir lankomiausių, todėl statybos darbai turi būti atliekami labai atsakingai ir jautriai. Siekiant kad naujoji infrastruktūra (laiptai, regyklos, takai) kuo ilgiau tarnautų, jų statybai bus naudojam maumedžio mediena.

Miško takas nuo sporto mokyklos iki Tylos slėnio bus pradėtas tvarkyti balandžio mėnesį ir užbaigtas iki vasaros sezono pradžios. Vėliau bus įrenginėjami naujieji laiptai. Turistai iki Parnidžio viršūnės kol kas turės lipti senaisiais laiptais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parnidžio kopa
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parnidžio kopa

Įdomus faktas: pirmieji laiptai šiauriniame kopos šlaite buvo įrengti tik apie 1975 m. Iki tol visi lankytojai į kopą lipdavo ir nuo jos leisdavosi kas kaip išmanė. Dėl pustomo smėlio laiptai ir takai ne kartą buvo perkelti. Dabartiniai laiptai yra trečioje vietoje, o šiais metais nauji laiptai bus kitoje – jau ketvirtoje vietoje.

Įgyvendinant projekto veiklą bus sutvarkytas pėsčiųjų takas nuo Neringos sporto mokyklos į Parnidžio kraštovaizdžio draustinį, įrengti nauji mediniai laiptai į Parnidžio kopą, įrengtos regyklos, nauji informaciniai stendai, kiti inžineriniai statiniai ir mažosios architektūros elementai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas