Pasak Rygos turizmo biuro vadovo Vyto Jermalovičiaus, pagrindinis jungimosi tikslas – išsaugoti vietines kulinarijos tradicijas ir vietinių patiekalų įvairovę.
„Pavyzdžiui, šaltalankiai – niekur kitur Europoje tokių uogų praktiškai nėra“, – pažymėjo pašnekovas, žadėjęs, kad į vieną gastronominį regioną atvykę turistai turės progą pažinti ir jiems neįprastus augalus bei po to paragauti iš jų pagamintų patiekalų.
Atvykusiems taip pat bus pristatomi ir tradiciniai amatai bei žvejyba, grybavimas – viskas, kas susiję su gastronomija. Ne veltui vienas iš naujų Latvijos turizmo šūkių, orientuotas būtent į gastronomija besidominčius turistus, skelbia – „gamta jūsų lėkštėje“ (angl. Nature in your plate).
„Šios koncepcijos esmė – vietinių patiekalų gamyboje naudoti natūralius ir sveikus produktus, kuriuos mums dovanoja vietinė gamta“, – sakė Valmieros miesto atstovė Anita Pilena, pridūrusi:
„Latvijoje mes tikime, kad gamta yra ne tik graži, bet ir skani. T.y. savo gamta mes ne tik grožimės, bet ir mėgaujamės jos dovanojamais maisto produktais, naudojame juos patiekalų gamyboje“.
Į Latviją atvykstantiems turistams siūloma įsigyti skanių suvenyrų – parsivežti beržo sulčių (sulos), vaistažolių arbatų ir svarainių su cukrumi.
Naujo maršruto oficiali pradžia numatyta sausio 14 d. Rygoje – tuomet specialiu renginiu prie Laisvės paminklo bus paskelbti „Skonio metai“.
Tuo pačiu metu turistams gurmanišką maršrutą pasiūlys ir Sigulda, kurios pilies teritorijoje geriausi šalies virtuvės šefai ketina pristatyti autentiškus šiai vietovei patiekalus iš vietinių produktų.
Įvairių renginių numatyta ir vėliau – pavyzdžiui, vasarą Siguldos pilies teritorijoje vyks muzikos ir maisto vakarai.
Visą informaciją apie renginius, jų datas ir vietas bei „Skonio metų“ naujienas rasite specialiame projekto puslapyje Rigagauja.lv.