Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Legendinė „Auska“ atveria duris: vilą išsinuomojo vienas jauniausių Lietuvos šefų

„Prisiėmiau didžiulę riziką ir atsakomybę, bet jos nebijau“, – sako viloje „Auska“ šeimininkauti pradėjęs vienas jauniausių Lietuvos virtuvės meistrų, 21-erių Rokas Galvonas. Jo vardas viloje šiuo metu aidi dešimtis kartų per dieną, kad būtų sustyguoti visi darbai, o pats Rokas sako bemiegantis vos tris valandas per parą. Porai metų vilą išsinuomojusi įmonė „Roko virtuvė“ pirmuosius svečius pasitiks jau pirmadienį, gegužės 24-ąją.
Vila „Auska“ Palangoje
Vila „Auska“ Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kadangi vyksta didelis kosmosas, lakstau ir bėgioju, visur girdžiu savo vardą – Rokai, Rokai“, – 15min sakė R.Galvonas, šiuo metu paskendęs vilos sutvarkymo ir atidarymo rūpesčiuose.

Gegužės pradžioje pasibaigus senajai nuomos sutarčiai, vilą paliko dešimt metų čia šeimininkavusi įmonė, o Palangos savivaldybė nusprendė, jog tuščio pastato laikyti nevalia ir jis turi būti įveiklintas, kol bus nuspręsta, ką gi galima įrengti šioje unikalioje vietoje. Pasigirsta minčių steigti senelių namus ir kitų idėjų, tačiau kuri gi virs kūnu, parodys laikas.

Atidarys dalį viešbučio

R.Galvonas sako, jog sprendimą dalyvauti vilos nuomos konkurse priėmė labai spontaniškai. „Roko virtuvė“ prieš keletą mėnesių ėmėsi veiklos kitame kurorto viešbučio restorane, tad jaunasis verslininkas nusprendė, jog viena veikla papildys kitą.

„Didžiulę riziką prisiėmiau ir suprantu, kokią didžiulę atsakomybę prisiėmiau. Kadangi esu jaunas, entuziastingas, tos atsakomybės nebijau, nemanau, kad ką nors prarasiu. Tikrai manau, kad viskas pradės judėti. Norėjau dalyvauti nuomos konkurse, nes praėjusį sezoną dirbau „Auskoje“ keliuose renginiuose su užsakomosiomis vestuvėmis. Be to, buvau čia ir gyvenęs. Ši vieta mane sužavėjo. Spontaniškai pamačiau skelbimą nuomos konkursui, sakau – kodėl gi ne, dalyvaujam!“ – 15min sakė R.Galvonas, neslėpdamas, jog šiuo metu beprotiškai sunkus metas, o miegui belieka vos trys valandos per parą.

„Aš neturiu gyvenimo, jei galima taip sakyti. Dirbu visą parą. Nuo „Auskos“ konkurso laimėjimo iki šios dienos nemiegojau ilgiau nei tris valandas. Kol esu jaunas ir turiu entuziazmo, veržlumo, tol ir naudojuosi“, – veiklų apsuptyje kalbėjo iš Taujėnų kilęs jaunuolis.

Jau pirmadienį, gegužės 24 dieną, vila lauks pirmųjų lankytojų. Kol kas atidaryti planuojama pusę iš 28 viešbučio kambarių.

„Atidarymas greitas, nes turime kitą restoraną Palangoje, turime leidimus, tad mums paprasčiau organizuoti maitinimą. Pusryčius svečiams galime tiekti iš kito restorano. Ne viskas sutvarkyta, viloje restoranas pradės veiklą kiek vėliau, taigi turime susitvarkyti leidimus. Tokie niuansai“, – neslėpė R.Galvonas.

Asmeninio arch. nuotr./Rokas Galvonas Krikštėnų dvare
Asmeninio arch. nuotr./Rokas Galvonas Krikštėnų dvare

Vilos svečius ketinama kviesti ne tik į vėlyvuosius pusryčius, prabangias vakarienes restorano apsuptyje, bet ir ant jūros kranto.

Miško gaiva ir egzotika baseine

Naujieji šeimininkai patalpose ėmėsi remonto darbų – kambarius nuspręsta perdažyti ar ištapetuoti, pakeisti kilimines dangas, užuolaidas. Be to, jaukumo šiai naujai erdvei suteks ir gyvos gėlės.

Teritorijoje akį trauks gėlynai, be to, poilsiautojus pradžiugins nameliai, kuriuose anksčiau buvo skaityklos. Kurį laiką nebenaudoti namukai taps pramoga žvelgiant į mišką, juose bus galima nakvoti ir net nepakilus iš lovos galbūt pasilabinti su miško gyventojais.

„Mano tikslas parodyti „Auską“, kurią ne visi matė, kitu kampu. Dirbsime su renginiais, maitinimu, turėsime restoraną. Baseino patalpos pavirs tropikų kraštu. Beje, jau atvažiavo palmės, cintrinmedžiai, jukos iš Ispanijos. Suprantame, kad „Auskos“ nesuremontuosim, nepakeisim fasado, bet norim sukurti jaukumo, gyvybės“, – pasakojo Rokas.

Aš neturiu gyvenimo, jei galima taip sakyti. Dirbu visą parą.

Išskirtinis kompleksas

„Roko virtuvė“ išplatintame pranešime teigiama, jog „Auska“ yra vienintelis toks poilsio kompleksas Lietuvoje. Kryžiaus formos kopose pastatyta ir arčiausiai jūros esanti vila visoje šalyje net kelis dešimtmečius buvo prieinama tik aukščiausio lygio valdžios atstovams. Tai išskirtinio dizaino, autentišką 70-ųjų stilių ir istorinį paveldą išlaikęs objektas, kurio architektūra išsiskiria aukštomis lubomis, tiesiomis ir griežtomis linijomis bei erdvumu. Pastato apdailai buvo naudojamos aukščiausios kokybės natūralios medžiagos: marmuras, granitas, mediena. Nuošalioje, itin daug privatumo suteikiančioje vietoje įsikūrusi „Auska“ dabar yra atvira kiekvienam, norinčiam savo akimis pamatyti to meto prabangą.

Viloje esantis baseinas išsiskiria Lietuvos formos kontūrais ir jame esančiu šildomu Baltijos jūros vandeniu. Ko gero, vienintelis toks Lietuvoje.

Surinkti komandą – iššūkis

Artėjant kurorto sezonui vienas didžiausių iššūkių – suburti komandą. Kaip sako verslininkas, patikimi darbuotojai jau turi darbo vietas.

„Sezono metu atidarinėti naują objektą labai sudėtinga, bet labai džiaugiuosi tuo, ką esu suradęs. Komanda tvarkosi, valosi su entuziazmu“, – šypteli jaunasis vadovas. Viloje darbuosis mažiausiai 10–15 žmonių.

Praėjusią savaitę kurorto merui Š.Vaitkui paskelbus, jog senieji nuomininkai iš vilos išsigabeno ir daug vertingų daiktų, dėl ko prokuratūra pradėjo tyrimą, R.Galvonas teigia nesukantis galvos dėl situacijos ir į kiekvieną objektą atėjęs prisiima visas problemas.

„Prisiimu visą atsakomybę. Mano manymu, nėra čia viskas taip blogai. Jei startuojam, vadinasi, vis tiek turim kaip. Iš tikrųjų, po truputėlį tvarkomės, vežamės, perkamės, ne be reikalo miegu po kelias valandas. Kol kas darbų masė, bandom suspėti“, – sakė jis.

Roko Galvono planuose vieną iš vilos teritorijos dalių pritaikyti įvairiems vasaros koncertams ir renginiams.

Planuojama, kad vila galėtų dirbti ištisus metus. Žiemą ketinama pasiūlyti kitokių pramogų ir taip pritraukti lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas