Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Legendinis laivas „Tolstojus“ vėl plauks į Kulautuvą

Kauno rajonas skelbia turizmo sezono pradžią. Startą jam duos gegužės 7 d. numatytas pirmasis šiais metais legendinio laivo „Tolstojus“ plaukimas į Zapyškį, kuriame vyks aitvarų festivalis „Tarp žemės ir dangaus“.
Laivas „Tolstojus“
Laivas „Tolstojus“ / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Tądien laivas išplauks nuo prieplaukos, esančios prie Vytauto bažnyčios Kaune 11 val., ir ten pat sugrįš 17 val. Bilietas galioja į abi puses.

Nuo gegužės 15 d. kiekvieną sekmadienį laivas, kuriame telpa 100 žmonių, plauks į Kulautuvą.

„Šiemet vėl plaukiame į Kulautuvą. Pernai maršrutas buvo į Kačerginę. Sunku pasakyti kodėl, bet turistai labiau domisi Kulautuva. Nors paslaugų ir pramogų kiekis didesnis Kačerginėje. O visa kita – gidas ir pati kelionė – tiek į Kulautuvą, tiek į Kačerginę yra panaši“, – sakė Kauno rajono turizmo informacijos ir verslo centro direktoriaus pavaduotojos pareigas laikinai einanti Ieva Poderytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kačerginė – 16 km nuo Kauno nutolusi ramybės oazė, kurioje galioja „šiškų“ tvarka

Pasak jos, susidomėjimas plaukimais nemažas, nors penktadienį popiet į pirmąjį reisą bilietų dar buvo.

„Tačiau į kai kuriuos reisus, pavyzdžiui, 29-os dienos, bilietų jau daug išpirkta. Tokiais atvejais dažnai perka žmonių grupės, kurios keliauja kartu pramogauti. Yra norinčių rezervuotis bilietus, tačiau tokios paslaugos neteikiame. Tiems, kurie nori žinoti, ar bilietų į konkrečios dienos plaukimą dar yra, gali pasižiūrėti puslapyje www.vandensturai.lt“, – pasakojo Kauno rajono turizmo atstovė.

Kaip ir ankstesniais metais, kelionė iš viso truks penkias valandas, iš kurių 2 val. turistai pramogaus ir iškylaus Kulautuvoje. Plaukiant nuo laivo denio bus galima apžiūrėti Nemuno pakrantes, pasigrožėti gamtos ir kultūros paminklais.

Kelionės dalyvius lydės gidas, kuris Kulautuvoje supažindins su miestelio istorija. Tie, kurių pasakojimas nesudomins, galės tiesiog pailsėti ar pasivaikščioti ir pakvėpuoti grynu pušyno oru.

"Ji" redakcijos archyvo nuotr./Kilnojama prieplauka Zapyškyje
"Ji" redakcijos archyvo nuotr./Kilnojama prieplauka Zapyškyje

Bilietų kainos - tokios pat kaip ir pernai. Vaikams iki 7 metų – nemokamai, vaikams nuo 7 iki 12 metų – 4 Eur. Suaugusiems – 7 Eur. Neįgaliems asmenims (turintiems tai įrodantį dokumentą) – 5 Eur.

Dar vienas vandens maršrutas Kauno rajone kviečia plaukti į Raudondvarį. Nuo šio mėnesio laivu iš Kauno taip pat bus plaukiama ir į Birštoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas