Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos turistams spalį pristatomas Lietuvos kultūros ir kulinarinis paveldas

Spalį trijuose Lenkijos miestuose bus pristatomos Lietuvos turizmo galimybės – taip siekiama didelį potencialą turinčią kaimyninės šalies turizmo rinką supažindinti su Lietuvos kultūros ir gamtos paveldu, turizmo maršrutais, poilsio ir sveikatinimo galimybėmis įvairiuose Lietuvos regionuose, rašoma pranešime spaudai.
Vilnius laukia lenkų turistų
Vilnius laukia lenkų turistų / Tomo Kiškūno nuotr.

Bydgošče, Šcecine bei Gdanske Lietuvos valstybinis turizmo departamentas (VTD) surengs turizmo paslaugų pristatymo renginius.

Juose įvairių miestų turizmo informacijos centrai, gidų organizacijos, apgyvendinimo paslaugų teikėjai ir pramogų organizatoriai pristatys Lietuvos turistinius objektus, kultūros ir gamtos paveldą, patrauklius mūsų šalies turizmo maršrutus, turizmo naujoves bei kulinarinį paveldą, kuris ypač domina pasaulyje sparčiai populiarėjant gastronominiam turizmui.

Per pirmą šių metų pusmetį Lietuvoje apsilankė beveik 74 tūkst. turistų iš Lenkijos

Iš Lenkijos į Lietuvą atvykstantys turistai vidutiniškai Lietuvoje apsistoja dviems nakvynėms. Siekiant pailginti lenkų turistų viešnagę Lietuvoje, renginių metu bus pristatomi ne vien gerai pažįstami didžiųjų miestų turistiniai taškai, bet ir poilsio, sveikatinimo ir apgyvendinimo galimybės įvairiuose Lietuvos regionuose. Renginių metu vyks Kontaktų mugės, kuriose abiejų šalių turizmo specialistai turės galimybę ieškoti naujų verslo partnerių ir keistis bendradarbiavimo idėjomis.

Per pirmą šių metų pusmetį Lietuvoje apsilankė beveik 74 tūkst. turistų iš Lenkijos. Ši šalis yra trečia pagal apsilankančių turistų skaičių ir užima šiek tiek daugiau nei dešimtadalį visos atvykstančių turistų rinkos. Turistų skaičius iš Lenkijos pirmą šių metų pusmetį lyginant su pernai padidėjo 5 proc., dešimtadaliu išaugo ir apsilankymo trukmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas