Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 24

Lietuvę sukrėtė Azijos šalies įstatymai: už vaikščiojimą nuogam namuose – tūkstantinės baudos

Jei paklausčiau jūsų, kokie pirmi vaizdai šauna į galvą paminėjus Aziją, turbūt imtumėte vardinti ką nors, susijusio su laukine, žmogaus nepaliesta gamta, šventyklomis ar pigiu gatvės maistu. Ir iš tiesų – didžioji dalis Azijos gali pasiūlyti tokius potyrius. Tačiau yra dvi šalys, kurios pirmauja pasaulio ekonomikos ir pragyvenimo lygio reitinguose, o jose vaikštant apima jausmas, jog nusikėlei laiku į ateitį.
Singapūras
Singapūras / Agnės Tarailaitės nuotr. / „15min“ fotomontažas

Per porą mėnesių man teko apsilankyti tiek Japonijoje, tiek Singapūre. Apie Japoniją jums papasakosiu ateityje, mat vieno straipsnio šiam magiškam pasaulio kampeliui neužtektų. O dabar nusikelkime į Singapūrą.

Jeigu netyčia matėte filmą „Pasakiškai turtingi“ (angl. „Crazy Rich Asians“) – galėjote susidaryti šiokį tokį vaizdą apie šį miestą-valstybę, nes filme rodomi turtai ir aukštuomenės grietinėlė nėra itin nutolę nuo realybės.

Agnės Tarailaitės nuotr. / Singapūras
Agnės Tarailaitės nuotr. / Singapūras

Nuo pat pirmos akimirkos nusileidus Čangio oro uoste visas jusles apglėbia sunkiai paaiškinamas jausmas, panašus į jaudulį, kai žinai, jog tuoj tuoj įvyks kažkas nuostabaus. Šiam jausmui ir unikaliai miesto atmosferai didelę įtaką daro aplink pastebima prabanga. Tiesa, ji čia kitokia nei Dubajuje – auksu nežiba pastatai, vietiniai nevaikšto apsikarstę Gucci ir Prada, o keliu rieda tie patys automobiliai kaip ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius