Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
20:00

Lietuvį pribloškė kalnuose pamatytas „N-18 šou“: ką ten veikė nuogi žmonės?

Reaguodamas į neseniai pasklidusią informaciją, kad „behaikindama“ Tatruose pasiklydusi mirė lietuvė moteris, turiu pasakyti, kad todėl aš ir nemėgstu kalnų. Jie nėra prognozuojami, orų situacija juose gali keistis žaibiškai, o man žaibiškai besikeičiantys dalykai nė kiek nėra patrauklūs (nebent keistųsi į gerą pusę, bet gyvenime taip beveik nebūna, dažniausiai jie tik blogėja greitai, o gerėja lėtai). Nepaisant to, į Tatrus, kaip į kalnus, vis tiek daug kas nežiūri rimtai, nes kokie čia kalnai Lenkijoje – aukščiausia jų viršūnė vos perkopia du su puse tūkstančio metrų, kas kokiame nors Nepale net kalnu nėra laikoma.
Vaido Mikaičio kelionė Butane
Vaido Mikaičio kelionė Butane / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Ši situacija su lietuve tik patvirtino, jog Tatrų neįvertinimas gali būti didžiulė klaida. Mano vienas pažįstamas ką tik lankęsis Zakopanėje pasakojo, kad jam juose haikinant netikėtai užėjo debesis, viskas aptemo, atšalo ir giedra vasara staiga pavirtu bjauriu rudeniu, o matomumas tapo beveik nuliniu. Sakė, tada truputį susinervino, bet, kiek palaukus, tas debesis prasisklaidė. Tai jam pasisekė, kad prasisklaidė, bet – o jei neprasisklaido? O jei dar iš takelio esi išklydęs?

Žodžiu, rašau, šiurpstu ir nesuprantu, kam gali patikti kalnai. Aš ir pats kažkada keliaudamas po Europą automobiliu buvau porai dienų stabtelėjęs Slovakijos Tatruose ir, žinokite, man tai buvo mažiausiai patikęs kelionės epizodas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne