Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
07 04

Lietuvį pribloškė užsienyje sutikti rusai: jie dar drįsta stebėtis, kodėl mes nenorime su jais draugauti

Po Putino įvykdytos agresijos prieš Ukrainą normaliame, demokratiniame pasaulyje labai sumažėjo rusų turistų. Nesakau, kad jie išnyko visai, bet jų yra daug mažiau. Atvykti į Vakarų pasaulio šalis jiems teoriškai nėra uždrausta, tačiau galimybės yra smarkiai apsunkintos bei daug brangesnės nei anksčiau. Pavyzdžiui, į ES teritoriją rusams reikia skristi per tarpines šalis, tokias kaip Turkija, Serbija ar Armėnija, kas skrydžių kainas išbrangina nevaikiškai. Ir kadangi didžioji dalis rusų gyvena neturtingai, jiems telieka šturmuoti Turkiją ar Egiptą, o visiškiems ubagams – Abchaziją ar Krymą.
Vašingtonas, JAV
Vašingtonas, JAV / Vida Press nuotr.

Su jų kelionėmis į JAV irgi yra labai panašiai. Mano pažįstami rusai gyvenantys Vašingtono apylinkėse skundžiasi, kad dabar, norint nuvykti į gimtąją šalį, jiems reikia nueiti kryžiaus kelius. Aš, aišku, prie progos pasakau, kad apie tai reikėjo pagalvoti prieš įsiveržiant į kaimyninę šalį, bet jie ir patys tą žino – jie yra santykinai normalūs rusai, netrykštantys meile nei Putinui, nei Sovietų Sąjungai. Bent jau taip maniau iki žemiau aprašomo įvykio, po kurio kai kuriuos dalykus teko permąstyti.

Dabar, norint nuvykti į gimtąją šalį, jiems reikia nueiti kryžiaus kelius.

Kaip tokie išvis atsirado mano draugų sąraše, paklausite? Viskas vilkosi nuo mano gyvenimo JAV laikų, kai kurį laiką sukausi postsovietinių piliečių draugijoje. Vėliau nuo jos atitrūkau, bet kai kurie ryšiai išliko. Po Rusijos invazijos į Ukrainą dauguma tų išlikusių nutrūko, bet va vienas išsilaikė. Visgi, panašu, kad po paskutinio mano vizito JAV ir pasimatymo su jais, nebeliks ir to paskutinio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius