Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 06

Lietuviai apsilankė egzotiškos salos bažnyčioje: „Mišios atrodė kaip giminės susirinkimas“

Karibų regiono salose visada yra šilta bei šviesu, nes dominuoja žydras, o ne cepelininis dangus. Ten nėra šalčio, žiemos ir pilkumos, kas automatiškai atitolina blogas mintis. Prie viso to, salose yra aukštas pragyvenimo lygis, kas lemia, kad žmonės gyvena pasiturinčiai ir taikiai. Praeitą rudenį į vieną tų laimingų šalių nusigrūdau ir aš.
Sent Kitsas ir Nevis
Sent Kitsas ir Nevis / Vaido Mikaičio nuotr.

Tai buvo kelionė į mažiausią, suverenitetą turinčią šalį regione – Sent Kitsą ir Nevį, kurią sudaro dvi salos (kaip netikėta) – Kitsas ir Nevis. Bendras jų gyventojų skaičius yra apie 50 tūkstančių, tai yra maždaug tiek, kiek gyvena Šeškinėje ir Justiniškėse.

Aišku, toms saloms kurti gerovę buvo paprasčiau nei mums, nes jos buvo turtingų britų, o ne skurdžių ir agresyvių rusų kolonijomis, kas lėmė, kad tapusios nepriklausomomis, jos turėjo gerą starto tolimesniam savarankiškam vystymuisi poziciją.

O kokioje pozicijoje atgavę nepriklausomybę buvome mes? Alkoholio, skurdo bei baimės sužaloto sovietinio mentaliteto pozicijoje. O kalbant apie dabartį, tai Karibuose nevyksta karas, regione nėra agresyvios, nuolat kaimynams grasinančios ar juos puolančios bei provokacijas pasienyje vykdančios šalies. Ramiau ten jiems. Ramybė skatina mėgautis gyvenimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas