Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 12

Lietuviai Kinijoje sulaukė begėdiško pasiūlymo: simpatiškų merginų vilionių čia geriau atsisakyti

Esu ne kartą viešai aiškinęs, kad į Kiniją nuvyksiu tada, kai jau būsiu aplankęs visas kitas pasaulio valstybes. Taip sakiau, nes Kinija man visada atrodė nepatraukli ir neverta apsilankymo. Tačiau, kaip jau būna – maža ką esu sakęs. Nepaisant savo ankstesnių šnekų, esu joje lankęsis jau keturis kartus. Tiesa, ne visi tie vizitai įvyko norint aplankyti Kiniją. Dažnai, skrisdamas į Aziją, Kinijoje turėjau dienos ar dviejų trukmės persėdimus, kurių metu dar ir pamaklinėdavau po šalį.
Pekinas, Kinija
Pekinas, Kinija / Vaido Mikaičio nuotr.

Nors esu buvęs keliuose Kinijos miestuose, geriausiai pažinau Pekiną, kuriame lankiausi dukart ir praleidau daugiausiai laiko.

Žinote dainą, kurioje graži moteris (tikiuosi nieko neįskaudinsiu pavadindamas ją moterimi, kai asmeniškai to nesu patikrinęs, nors ji ir atrodo kaip moteris) dainuoja apie 9 milijonus dviračių Pekine? Graži daina, bet visiškai nebeaktuali nūdienos laikams, nes Pekine dabar dominuoja ne dviračiai, o automobiliai. Tai yra natūralu, kaip ir lietuviai, taip ir kinai tampa turtingesniais, nors ir ne taip sparčiai kaip mes.

Kaip ir lietuviai, taip ir kinai tampa turtingesniais, nors ir ne taip sparčiai.

Galite sakyti, kad Pekinas toli gražu nėra visa Kinija, kuri yra tokia milžiniška, jog norint ją pažinti reikia joje apsilankyti ne 4, o 40 kartų. Ir tai nebus netiesa. Dar nuo savęs pridėčiau, kad reikia ne tik apsilankyti, bet ir joje pagyventi.

Kita vertus, koks turi būti nesveikas, kad į Kiniją vyktum keliasdešimt kartų? (Nebent esi koks Putinas ir turi ištisai į ją skraidyti prašant vienokios ar kitokios išmaldos). Kad ir kaip ten bebūtų, drįstu teigti, kad šiandien didžiausias prioritetas lankantis skaitlingiausioje pasaulio valstybėje yra sostinė Pekinas, kurioje turistas gali ne tik daugybę nuotykių patirti, bet ir apsijuokti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas