Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviai velykinius margučius vis dažniau ridena kelionėse: kiek tai kainuoja ir kur vykstama?

Pasak kelionių eksperto Kristupo Skuturnos, vis daugiau tautiečių Velykas renkasi sutikti ne po šilumos šykštinčiu Lietuvos dangumi, o keliauja ieškoti šiltos saulės atokaitos. Noras greičiau pajusti vasarišką dvelksmą skatina tam nepagailėti ir 1000 eurų asmeniui.
Gran Kanarija, Ispanija
Gran Kanarija, Ispanija / 123RF.com nuotr.

Gali sau leisti vis daugiau

Kelionių agentūros „Baltic Tours“ atstovo teigimu, prieš Velykas ir mokinių pavasario atostogas susidomėjimas kelionėmis pastebimai išaugo, o kelionei numatytas vidutinis biudžetas, palyginti su ankstesniais metais, padidėjo, rašoma agentūros pranešime spaudai.

„Dabar lietuviai pavasarinei kelionei vienam žmogui vidutiniškai skiria 600–1000 eurų. Šiuo metu dar galima įsigyti kelionę ir už 400 eurų asmeniui, bet tokių pasiūlymų skaičius jau labai ribotas, nes juos žmonės išperka greičiausiai“, – nurodė K.Skuturna.

Anot jo, šiemet, kaip niekada dažnai, tautiečiai renkasi geresnius viešbučius ir nebijo išleisti daugiau.

„Prieš 10 metų lietuviams visi viešbučio patogumai nebuvo tokie jau svarbūs. Dabar vis dažniau galima išgirsti, kad žmonės nori viešbučio, turinčio daugiau baseinų, restoranų ar barų. Be to, svarbus tapo ir maitinimo tipas – populiarėja „viskas įskaičiuota“ ar „ultra viskas įskaičiuota“ maitinimas“, – tvirtino kelionių ekspertas.

Žemės drebėjimas neatbaidė

Kalbėdamas apie kelionių kryptis, kurias per Velykas ir pavasarį dažniausiai renkasi lietuviai, K.Skuturna nurodė, kad didžiausiais favoritais išlieka Egiptas ir Turkija.

„Galime drąsiai teigti, kad Turkija ir Egiptas yra vienos populiariausių krypčių tarp lietuvių turistų per pavasario atostogas. Tiesa, sulaukiame klausimų dėl dabartinės turistinių kurortų situacijos Turkijoje po ten įvykusio žemės drebėjimo. Domimasi, ar vykti saugu. Nepaisant to, keliautojų noras planuoti atostogas šioje šalyje nesumažėjo“, – tvirtino K.Skuturna.

Asmeninio archyvo nuotr. / Kristupas Skuturna
Asmeninio archyvo nuotr. / Kristupas Skuturna

Anot jo, keliauti į Turkiją yra tikrai saugu. Žemės drebėjimas įvyko už 600 km nuo turistinių kurortų, kurie nebuvo paveikti. Reguliarieji skrydžiai į Turkiją taip pat vykdomi pagal tvarkaraštį, oro uostai veikia be apribojimų.

Daugėja išvykstančiųjų „velykauti“ už Europos ribų

Paklaustas, kodėl lietuviai taip pamėgę Turkijos ir Egipto kryptis, K.Skuturna teigė, kad ten tautiečiai randa gerą kainos ir kokybės santykį. O ir oras ten jau dabar yra vasariškas.

„Nors Pietų Europa gali džiuginti puikiais smėlio paplūdimiais, žaliuojančia augalija bei įspūdinga architektūra ir maloniu klimatu, reikėtų nepamiršti, kad ankstyvas pavasaris ten būna tikrai ne vasariškas. Vykti į Juodkalniją, Graikiją, Albaniją, Italiją ir Ispanijos kurortus rekomenduočiau artėjant kalendorinei vasarai“, – pabrėžė K.Skuturna.

Norintieji ir galintieji keliauti toliau, skirdami tam daugiau lėšų, anot kelionių eksperto, pavasario kelionėms vis dažniau atsisako minties apie Turkiją ar Egiptą ir renkasi Madeirą, Gran Kanariją, Meksiką, Maldyvus, Seišelius.

123RF.com nuotr. / Seišeliai
123RF.com nuotr. / Seišeliai

„Pastebime ypač išaugusį susidomėjimą Ispanijos ir Portugalijos salomis. Nors šios kryptys ir nėra naujos, keliautojams gali pasiūlyti puikias oro sąlygas, nuostabų reljefą, vaisių bei žiedų įvairovę ir žygiams puikiai pritaikytus takus“, – pasakojo K.Skuturna.

Jo teigimu, į velykines keliones lietuviai dažniausiai išsiruošia dviese, tačiau jau galima pastebėti augančią kelionių ištisomis šeimomis, kai keliaujama su vaikais ir net seneliais, tendenciją.

„Matyt, tėvai nori kokybiškesnio poilsio, tad kartu pasikviečia senelius, kurie gali retkarčiais perimti vaikų priežiūrą“, – šypsojosi kelionių ekspertas K.Skuturna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas