Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai žvarbų orą keičia į saulėtąją Tenerifę: kodėl čia planuoti atostogas reiktų jau dabar?

Tenerifė – didžiausia Kanarų salyno sala, nuo Afrikos krantų nutolusi vos 200 kilometrų. Būtent dėl to visus metus joje vyrauja malonus klimatas, o tai yra viena iš daugelio priežasčių, lietuvius į Tenerifę viliojančių ir žiemą.
Kanarų salos. Tenerifė
Kanarų salos. Tenerifė / 123rf.com nuotr.

Dienos temperatūra siekia 24 laipsnius

Sigita Vaitelė, „Tez Tour“ produkto vadovė, pranešime spaudai teigia, kad šaltuoju metų periodu Tenerifė yra viena iš labiausiai lietuvių pamėgtų žiemos atostogų krypčių.

123RF.com nuotr. / Tenerifė
123RF.com nuotr. / Tenerifė

„Šiltas klimatas, vandens pramogos, skanus maistas ir ispaniškos tradicijos į Tenerifę šaltuoju sezonu atvilioja daugybę saulės ir vasariškų pramogų išsiilgusių lietuvių. Lapkričio–gruodžio mėnesiais, kai mūsų šalyje vyrauja žvarbus, žiemiškas oras, vidutinė dienos temperatūra Tenerifėje siekia 24 laipsnius šilumos, tad nenuostabu, kad žiemos sezonu Tenerifė taip traukia tautiečius“, – sako S.Vaitelė.

Anot jos, keliautojus ilsėtis saloje vilioja ir patrauklios poilsio paketų kainos, o tiesioginiai skrydžiai su įskaičiuotu registruotu bagažu yra labai patogūs šeimoms su vaikais. Jos dažnai į Tenerifę bėga nuo lietuviškos žiemos ir ten praleidžia ne vieną mėnesį.

„Tenerifė – tobulas pasirinkimas ieškantiems tiek pasyvaus, tiek aktyvaus poilsio. Tiesa, jeigu atostogas šioje saloje planuojate dar šį rudenį ar ankstyvą žiemą – keliones užsisakyti reikėtų jau dabar, mat šiuo laikotarpiu viešbučiai pildosi itin greitai“, – kalba S.Vaitelė.

Ką nuveikti saloje?

Vienas iš didžiausių Tenerifės išskirtinumų – kontrastinga gamta. Šioje saloje galima rasti nuo gražiausių paplūdimių, miškų ar plynių iki kalnų bei didžiausio visoje Ispanijoje – Teidės ugnikalnio. Tenerifėje gausu ne tik gamtos stebuklų, bet ir jaukių miestelių, kurie paliks neišdildomą įspūdį kiekvienam.

Shutterstock nuotr. / Tenerifė
Shutterstock nuotr. / Tenerifė

Kelionių organizatoriaus atstovė pristato savo rekomendacijas:

1. Teidės ugnikalnis. Vienas iš įspūdingiausių gamtos objektų Tenerifėje yra Teidės ugnikalnis. Aplink jį esantis nacionalinis parkas netgi yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Į pačią ugnikalnio viršūnę galite lengvai pakilti keltuvu, tiesa, nepamirškite iš anksto įsigyti bilieto.

Shutterstock.com nuotr. / Teidės ugnikalnis, Tenerifė
Shutterstock.com nuotr. / Teidės ugnikalnis, Tenerifė

2. Žygių takai. Rekomenduojama apsilankyti Anagos nacionaliniame parke. Patyrusiems žygeiviams verta rinktis Cruz del Carmen-Punta del Hidalgo maršrutą, kuris pasižymi įspūdingais vaizdais į vandenyną ir uolas. O tiems, kurie mėgsta lengviau įveikiamus maršrutus, galima žygiuoti Las Mercedes taku, besidriekiančiu pro lauramedžių miškus.

3. Paplūdimių įvairovė. Tenerifė garsėja ir dėl savo paplūdimių įvairovės: saloje galima rasti tiek baltojo smėlio, tiek juodojo smėlio paplūdimių. Vienu gražiausių salos paplūdimių yra tituluojamas Playa de las Teresitas, kuris pasižymi itin skaidriu vandeniu bei specialiai iš Sacharos dykumos atgabentu smėliu.

Dar vienas dėmesio vertas – juodojo smėlio paplūdimys Playa de los Guios, kuris yra įsikūręs visiškai šalia garsiųjų Los Gigantes uolų.

4. Vandens gyvūnų stebėjimas. Viena populiariausių salos pramogų, patiksianti tiek suaugusiems, tiek vaikams – delfinų ir banginių stebėjimas. Laivai, kurie keleivius plukdo stebėti Atlanto vandenyno gyventojų, esant palankiomis oro sąlygomis iš uosto išplaukia net kelis kartus per dieną. Vis tik gražiausias metas keliauti tokiais laivais yra vakare, „auksinės valandos“ metu, prieš pat leidžiantis saulei.

Shutterstock nuotr. / Castro paplūdimys, Tenerifė
Shutterstock nuotr. / Castro paplūdimys, Tenerifė

5. Cueva del Viento (liet. Vėjo urvas). Tai ilgiausias Europoje požeminis lavos urvų labirintas, kuris susiformavo prieš 27 tūkst. metų išsiveržus Piko Viecho ugnikalniui. Čia siūlomas unikalus nuotykis – galimybė leistis į ekskursiją po urvų sistemą bei pamatyti lavos stalaktitus, požemines galerijas ir suakmenėjusias priešistorinių gyvūnų liekanas.

6. Jaukūs miesteliai. Keliaujant po salos šiaurinę dalį, nepamirškite užsukti į La Laguna ir Garachico miestelius, kurie pasižymi ne tik jaukiomis gatvelėmis, išskirtine architektūra, bet ir vietinių kavinukių gausa, kuriose galėsite paragauti tipinių salos patiekalų – vietinių keptų sūrių, jūros gėrybių, papas arrugadas bulvių, patiekiamų su mojo padažu.

Kodėl Tenerifę verta aplankyti kalėdiniu laikotarpiu?

Tenerifė išskirtinai graži tampa kalėdiniu laikotarpiu, kuomet miestai ir miesteliai pasipuošia šventinėmis dekoracijomis. Nuo gruodžio pradžios šventėms ruošiasi salos sostinė Santa Krusas, gatves puošdamas šviesų instaliacijomis ir tūkstančiais žybsinčių lempučių, kviesdamas pasivažinėti kalėdiniu traukinuku ar pasiklausyti šventinių koncertų.

123RF.com nuotr. / Kalėdos Tenerifėje
123RF.com nuotr. / Kalėdos Tenerifėje

Be to, pagrindinėse miestų aikštėse įrengiami šventiniai turgūs mercado de Navidad, kuriuose galima rasti rankų darbo dirbinių, tradicinių maisto produktų, kalėdinių skanėstų.

Dar viena išskirtinė Kalėdų tradicija Tenerifėje – Belén Viviente (liet. Gyvasis Betliejus) La Orotavos miestelyje. Šioje Kristaus gimimo inscenizacijoje vietiniai gyventojai, pasipuošę tradiciniais kostiumais, gražioje kaimo aplinkoje atkuria Kristaus gimimo istoriją.

„Saloje verta atšvęsti ir Naujuosius metus, kai visur skamba gyva muzika, o vakarą vainikuoja įspūdingi fejerverkai. Laikydamiesi ispaniškų tradicijų, kanariečiai vidurnaktį suvalgo dvylika vynuogių, nes tikima, kad atlikus šį ritualą, sėkmė lydės visus ateinančius metus. Dar viena vietinių tradicija – po šventinės nakties šokti į jūrą, kuri simbolizuoja atgaivą ir tyrumą“, – tradicijas pristato S.Vaitelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento