Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviams išvykstant iš Karaliaučiaus – netikėtos problemos pasienyje

Jaučiu, pamenate, kad paskutiniame savo pasakojime porinau, kaip vos kirtęs Karaliaučiaus krašto sieną labai nemaloniai užlėkiau ant perdėm aktyviai savo pareigas atliekančių pasieniečių. Buvau sulaikytas geram pusvalandžiui, bet sveiką kailį tada pavyko išnešti. Žinau, kad tą istoriją jau skaitėte, o gal ir per radijo tašką girdėjote, tai nebesikartosiu.
Pasienio kontrolės punktas
Pasienio kontrolės punktas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ją galite paskaityti čia: Už netinkamas nuotraukas Karaliaučiaus stotyje – rusų antrankiai.

Priminsiu tik, kad nors ir buvau paleistas, ėmiau iškart galvoti, ar nebūsiu įtrauktas į kokią nors juodą rusų knygą, kuri man neš nemalonumus, kai tik rasis kontaktas su Rusija. Tiek jau jų, jei tai vyks man būnant Lietuvoje. Tačiau to įvykio metu aš buvau Rusijoje ir jaudinausi, ar pavyks sklandžiai iš jos išvykti.

Šis nerimas kiek apkartino tolimesnę kelionę po Karaliaučiaus kraštą, kuri buvo tik prasidėjusi. Visgi tąkart viskas buvo gerai, nes išvykstant iš šalies niekas prie manęs nesikabinėjo.

Tačiau, kaip jau ir minėjau, po Karaliaučiaus kraštą esu keliavęs ne daugiau ir ne mažiau nei penkis kartus, ir ne visus juos išvykimas iš šalies buvo toks sklandus. Ta proga prisiminsiu ir dar vieną įvykį, kai buvome užlaikyti pasienyje norėdami išvykti.

Keliavome tada dviem automobiliais per vidury miškų esantį Ramoniškių (Pograničnoje) kelio postą. Buvo vakaras, miškuose slankiojo ginkluoti kariai, tad bendra atmosfera nebuvo maloni. Norėjosi greičiau į Lietuvą. Eilė buvo palyginti neilga – stovėjome gal tik dvi valandas. Pasienio procedūra praėjo sklandžiai, tačiau kai savo darbo ėmėsi muitinė, prasidėjo problemytės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas