Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

2022 12 24

Lietuviams vis gerėja susisiekimas su Lenkija: šįkart – džiugios žinios vairuotojams

Kaip visada, pradėkime nuo aktualijų. Ukrainos prezidentas Zelenskis ką tik viešėjo JAV, kur padarė daug naudingų susitarimų Ukrainos, Europos ir viso pasaulio saugumo stiprinimo linkme. Daug kas jo vizitą lygina su 1941 metų Churchillio vizitu Vašingtone, kurio metu jis prašė JAV karinės pagalbos prieš Hitlerį. JAV tada kurį laiką palaukė, o po to įsikišo įnešdama lemiamą vaidmenį susitvarkant su ruduoju nacių šmikiu.
Kelionė į Vroclavą
Kelionė į Vroclavą / Vaido Mikaičio nuotr.

Dabar pasaulis yra dinamiškesnis, kas leidžia tikėtis, kad tokio ilgo laiko, kaip Antrojo pasaulinio karo metu, neprireiks ir su vis intensyvėjančia JAV pagalba, raudonasis Kremliaus tironas bus sudorotas daug greičiau.

Kalbant apie Zelenskį, jis pirmą kartą nuo karo pradžios išvyko už Ukrainos ribų. Kaip jis tai padarė, kai Ukrainos oro erdvė civilių skrydžiams yra uždaryta? Kaip ir visi – iš Kyjivo iki Lenkijos sienos vyko traukiniu, kirto sieną, tada sėdo į lėktuvą ir keliavo kaip įprasta. Ir čia prieiname prie esminės mano žinutės – kodėl būtent per Lenkiją?

Lenkija vaidina didžiulį vaidmenį Ukrainos kare.

Juk sieną su Ukraina turi ir Slovakija, Vengrija bei Rumunija. Aišku, Vengrija iš šio konteksto visiškai išsiskiria, nes jos premjeras Orbanas yra giliai Putinui į užpakalį sulindęs vatnikas bei moralinė šiukšlė, o jo šalis dėl visų daromų nesąmonių ir nuolatinių ES bei NATO sprendimų blokavimo yra tapusi abiejų bendrijų votimi.

Jei ji taip elgsis ir toliau, neatmestina, kad nebetoli tas laikas, kai Vengrija bus pašalinta iš ES bei NATO ir galės jungtis prie NVS arba bendros, degradavusios Rusijos ir Baltarusijos valstybės. Man, tiesą sakant, be jokios pagarbos, yra koktu šnekėti apie Vengriją ir labai gaila, kad iš buvusios normalios šalies ji tapo visišku moraliniu skudurynu.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė į Vroclavą
Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė į Vroclavą

Slovakijos siena su Ukraina yra gana trumpa, gal dėl to ji yra kiek mažiau naudojama. Rumunija, nors turi gana ilgą sieną su Ukraina, yra mažiau patogioje geografinėje padėtyje nei Lenkija. O gal tiesiog baikime ieškoti priežasčių ir pripažinkime – Lenkija tiesiog yra patikimiausia šalis. Ukrainiečiams šiame kare sektųsi daug sunkiau, jei nebūtų Lenkijos. Lenkija vaidina didžiulį vaidmenį Ukrainos kare.

Pastaruoju metu mūsų susisiekimas su Lenkija tampa vis geresnis.

Neseniai esu džiaugęsis, kad pastaruoju metu mūsų susisiekimas su Lenkija tampa vis geresnis. Džiūgavau, jog prie naujai paleisto traukinio iš Vilniaus į Krokuvą prisideda ir nuo pavasario atnaujinami mažų kainų skrydžiai iš Lietuvos į Gdansko ir Varšuvos oro uostus, kas lietuviams leis pigiai ir greitai pasiekti kaimynus.

Bet, žinokite, geros žinios dar nesibaigia ir šįkart jos skirtos vairuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas