Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 30

Lietuvis – apie kelionę po Kazachstaną ir Kirgiziją: čia priblokš ne tik kainos, bet ir kyšiai „už nieką“

Benzinas trilitriniuose stiklainiuose, kyšiai ar arklienos valgymas – tai tik keletas stebinančių dalykų, įsiminusių po Kazachstaną ir Kirgiziją keliavusiam Kęstučiui Pečiuliui. Jis kartu su žmona ir draugų pora savarankiškai susiplanavo dviejų savaičių kelionę po šias netikėtumų kupinas Vidurinės Azijos šalis. Apie tai, kaip jiems ten sekėsi, teiravosi „15min“.
Įspūdžiai iš Kazachstano ir Kirgizijos
Įspūdžiai iš Kazachstano ir Kirgizijos / Asmeninio archyvo nuotr. / „15min“ fotomontažas

Įspūdžiais iš kelionės po Kazachstaną ir Kirgiziją pasidalijęs Kęstutis dirba nekilnojamojo turto srityje, kartu su žmona gyvena Vilniuje, o jų kelionės bičiuliai – Jungtinėje Karalystėje. „Kadangi su savo draugu kažkada augome tame pačiame daugiabutyje, tai esame pažįstami jau ilgą laiką“, – sakė vilnietis.

Asmeninio archyvo nuotr. / Įspūdžiai iš Kazachstano ir Kirgizijos
Asmeninio archyvo nuotr. / Įspūdžiai iš Kazachstano ir Kirgizijos

Anot jo, gera kompanija kelionėje yra labai svarbi. „Juk su tais žmonėmis tu praleisi porą savaičių, todėl turi pasirinkti labai atidžiai. Gerai, kai viskas gerai, o jei nutinka taip, kad, pavyzdžiui, sužinai, kad kitas autobusas bus ne šiandien, o tik rytoj ir viena diena nueina „šuniui ant uodegos“. Na, tada žmonės „atsiveria“ – vieni ieško sprendimų, kiti kaltų ir t. t. Bet, mums su kompanija labai pasisekė ir viskas buvo puikiai“, – savo pasirinkimu keliauti su draugais džiaugėsi pašnekovas.

– Kaip sugalvojote keliauti į Kazachstaną ir Kirgiziją? Kada išvykote ir kiek laiko keliavote? Ar keliavote savarankiškai?

– Na, turbūt „ant kelio“ užvedė viena nuotrauka – kalnų ežero Kajyngdi Kazachstane. Tiesiog tada pradėjome dėliotis maršrutą ir pamatėme, kad per 2 savaites galima aplankyti 2 šalis. Be abejo, kad aplankyti visus vienos šalies kampelius turbūt ir mėnesio neužtektų, bet nesistengėme to padaryti.

Asmeninio archyvo nuotr. / Garsusis Kazachstano ežeras
Asmeninio archyvo nuotr. / Garsusis Kazachstano ežeras

Išvykome birželio pradžioje, nes norint aplankyti 2 šalis, reikia turėti mintyje, kad apie 70 proc. Kirgizijos sudaro aukštoki kalnai ir kai kur keliai gegužės mėnesį dar būna užpustyti sniego ir yra nepravažiuojami. O Kazachstanas yra labai didelis, todėl norint kai kuriuos taškus apžiūrėti, reikia skristi lėktuvu. To daryti neplanavome.

Vertinome ir tai, kad su vietiniais būtų galima susikalbėti. Nes jei nemoki bendros kalbos, kelionė gali įgauti netikėto žavesio. Tai nėra blogai, tiesiog mokėdamas bendrą kalbą gali daugiau sužinoti – taip lengviau bendrauti, derėtis bei kažką naujo išgirsti apie šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas