Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 23

Lietuvis apsilankė pasienyje, kurio kiekvienas centimetras akylai stebimas: žingsnis gali kainuoti gyvybę

Ne paslaptis, kad mes visais laikais, o ypač dabar gyvename pavojaus zonoje. Turiu galvoje, aišku, agresyvius kaimynus, kurie šįkart savo agresijos taikiniu pasirinko ne mus, o Ukrainą. Aišku, dabartiniais laikais mes nebesame tokie bejėgiai bei apleisti, kokiais buvome per Antrojo Pasaulinio karo metu įvykusią sovietinę okupaciją. Dabar mes priklausome galingiausiam pasaulio kariniam aljansui ir esame saugesni nei bet kada anksčiau.
Pietų Korėja
Pietų Korėja / V. Mikaičio nuotrauka

Bet žinia, pasaulyje ne mes vieni gyvename ant parako statinės ar bent jau nestabilioje kaimynystėje. Panašiai jaučiasi pietų korėjiečiai, kurių šiaurinis kaimynas nuolat jiems grasina bombomis, sunaikinimu ar okupacija.

Kalbu, aišku, apie Šiaurės Korėją ir jos burundukinį lyderį Kim Jong Uną, kuris prie visų grasinimų pietiniam kaimynui akcentuoja, kad abi Korėjos bet kokiomis priemonėmis privalo būti suvienytos. Pati susivienijimo sąvoka savaime neskamba blogai, nes kaip bežiūrėsi, korėjiečiai yra viena, per praėjusio amžiaus politines batalijas padalinta tauta, tačiau kai diktatorius vartoja išsireiškimą bet kokiomis priemonėmis, tai greičiausiai, nežada nieko gero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas