Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 06

Lietuvis atrado idealią rudens atostogų šalį: čia – pigu ir šilta, tačiau gali išgąsdinti kobros

Kad ir kaip būtų pikta, graudu ir nesusitaikoma, mūsų Lietuvos vasara nenumaldomai artėja prie finišo. Rašau tai ir jaučiu, kaip mėlynas akis temdo ašaros. Be viso to, man kasmet vis sunkiau susitaikyti su vasaros pabaiga ir vis prisiekinėju, kad nuo einamojo rudens pradėsiu aktyviai galvoti, ką pakeisti gyvenime, kad bjaurią lietuvišką žiemą tektų kęsti kuo trumpiau. Galvoju apie tai vis daugiau, tačiau dar nesugalvojau nieko apčiuopiamesnio. Ir dar mąstau apie kažkieno pasakytą frazę, kad vasara baigiasi tik tiems, kas neturi pinigų. Taip išeina, kad ir aš jų neturiu. Nelengva pripažinti, bet šis diskriminuojantis posakis yra tikslus kaip reta.
Marokas
Marokas / Vaido Mikaičio nuotr.

Kita vertus, virkauti yra kiek ankstoka, nes juk vasara dar nesibaigė. Dar yra didžiulė dalis rugpjūčio, per kurią galima nuveikti daugybę smagių vasariškų dalykėlių. Pamenu, pernai daugiausia ir nuveikiau būtent rugpjūtį, nes iki tol, galimai, buvau kiek aptingęs. Taigi, nosių dar nenukabinkime, nes vis dar turime, nors ir lietuvišką, bet vasarą, kurios pabaigą daugelis tautiečių, tikiu, jau yra suplanavę.

Bet gal dar nesate susiplanavę vasaros pratęsimo? Jei ne, tai galiu pamėtėti idėjų, kaip sąlyginai nebrangiai ją prasitęsti. Nebūtinai tos idėjos jums tiks ir patiks, bet mano reikalas pasiūlyti. Kalbu apie keliones į šiltesnius kraštus, nes – o kaip dar kitaip?

Vaido Mikaičio nuotr. / Marokas
Vaido Mikaičio nuotr. / Marokas

Vienas tokių, vasaros pratęsimo pasirinkimų gali būti Marokas, kuriame rugsėjo ir spalio mėnesiais susiformuoja maloni, mums įprasta vasara. Anksčiau nevykite – per karšta. Maroke nėra brangu, tad skųstis dėl maldyvinių išlaidų neprisieis. O jei dar nesate itin jautrūs arabiškų šalių chaosėliui, šiukšlynėliui ir netvarkai, tokia išvyka gali apskritai būti ideali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas