Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 21

Lietuvis dar ilgai nepamirš hostelio Poznanėje: teko nakvoti su pigių plastinių operacijų siūlytojais

Na ką gi, pirmosios emocijos, kilusios po nuvilnijusio ažiotažo dėl traukinio iš Vilniaus į Krokuvą paleidimo, nuslūgo ir viskas stojo į savo vietas. Visgi viskas nebėra kaip anksčiau, nes traukinys tai niekur nedingo, jis tebevažiuoja. Smagu.
Kelionė į Poznanę
Kelionė į Poznanę / Vaido Mikaičio nuotr.

Bet yra, žinokite, ir daugiau smagių naujienų, susijusių su Lenkijos pasiekiamumu. Jei skaitėte mano ankstesnius tekstus apie keliones po Lenkiją, prisiminsite, jog vasaros metu džiaugiausi po kelerių metų pertraukos atnaujintais low cost oro linijų skrydžiais į Gdanską bei Varšuvą, vėliau konstatavau, kad jie neabejotinai žiemą bus nutraukti, ir nerimavau, kad ateinančią vasarą nebūtinai bus atnaujinti.

Ir štai jums džiugi žinutė. Neseniai paviešintame vasaros tvarkaraštyje jau yra numatyti low cost‘iniai skrydžiai ir iš Vilniaus į Gdanską, ir iš Kauno į Varšuvą. Man tai buvo nuostabi žinia, reiškianti, jog vėl bus galima nuskristi į mano mėgstamą Lenkijos pajūrį. Nors skrydžių bilietus galima įsigyti jau dabar, skubėti nėra reikalo, nes pigiausi low cost‘ų bilietai būna likus maždaug dviem ar mėnesiui iki kelionės.

Skrydžio bilietai į Varšuvą man kainavo 20 eurų į abi puses.

Tiesą sakant, ši žinia apie atnaujinamus skrydžius man buvo net džiugesnė nei paleistas traukinys, nors traukinys irgi pradžiugino, kalbos nėra. Tiesiog, kad ir kaip patiktų traukiniai, jų kelionė į Varšuvą trunka visą dieną ir dar tiek pat laiko reikia grįžti atgal, o tai jau dvi sugaištos atostogų dienos, jau nekalbant apie tai, kad tokios kelionės neįgyvendinsi per savaitgalį.

Lėktuvas yra daug greitesnė ir neretai pigesnė priemonė keliauti (skrydžio bilietai į Varšuvą man kainavo 20 eurų į abi puses. Nuskristi į Gdanską atsieis kiek brangiau, gal 60-70 eurų, tačiau negali pykti – juk skrendi ne bet kur, o prie jūros). Kad ir kaip būtų, džiugu, kad kelionių galimybių į Lenkiją skalė bus dar platesnė.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė į Poznanę
Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė į Poznanę

Tad štai, kaip jau esu pasakojęs, praeitą rugsėjį, norėdamas išnaudoti dar vykdomus, tačiau jau numatytus nutraukti skrydžius iš Kauno į Varšuvą, nuskridau į Lenkijos sostinę su tikslu pakeliauti po šalį traukiniais.

Taip pat pasakojau, kad iš Modlino, esančio netoli oro uosto, stoties traukiniu nuvykau į centrinę Varšuvos stotį, kurioje netrukus persėdau į traukinį, važiuojantį į penktąjį pagal dydį Lenkijos miestą Poznanę ir kaip man sekėsi keliauti pirmąja lenkiško traukinio klase. Pasakojimas baigėsi vakariniu išlipimu Poznanės stotyje. Pratęskime jį ir pažiūrėkime, kaip viskas klostėsi vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas