Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 30

Lietuvis išvydo buvusią Artimųjų Rytų gražuolę: „Stebėtina, kaip ta valstybė išvis dar funkcionuoja“

Yra žmonių, kuriems vis kažkas blogo atsitinka. Tokių nelaimės kūdikių. Tai tas jiems blogai, tai kitas, tai trečias. O dar jei pats žmogus truputį trenktas, apsileidęs ar patvirkęs, tai išvis prastai. Tokį nesėkmės lydi viena po kitos ir nebėra aišku, kaip jam padėti.
Biblas, Libanas
Biblas, Libanas / Vaido Mikaičio nuotr.

Tai žinokite ir valstybių yra tokių. Ir ne, aš nekalbu apie tas, dešimtmečiais skęstančias karų, religinių konfliktų ar korupcijos liūnuose. Kalbu apie tokias, kurios susikaupusios galėtų truktelti į viršų ir imti gyventi geriau, bet joms niekaip nepaeina ir nepanašu, kad kada paeis.

Viena tokių valstybių yra Libanas. Žinote tokią? Tai nedidelė Artimųjų Rytų valstybėlė besiribojanti su Sirija, Izraeliu ir Viduržemio jūra. Teritoriškai Libanas yra šešiskart mažesnis už Lietuvą, tačiau gyventojų turi daugiau – apie 5 milijonus. Libanas dar ne taip seniai buvo klestinti valstybė ir viena turtingiausių regione, tačiau 1975 metais viskas apsivertė, nes šalyje įsiplieskė pilietinis karas, kuris tęsėsi kelis dešimtmečius ir taip suniokojo šalį, kad iš Artimųjų Rytų gražuolės ji tapo skurdi, konfliktiška ir beviltiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi