Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 17

Lietuvis įvertino saugumą Meksikoje: nenuostabu, kad Kankuno paplūdimiuose vaikšto ginkluoti kariai

Ano pasakojimo apie savo praeitos žiemos kelionę po Meksiką pradžioje žadėjau papasakoti apie tos šalies kainas, jos patogumą keliautojui ir, aišku, saugumą. Kainos ir patogumas bent jau iš dalies buvo apžvelgti, o saugumas liko nepaliestas. O taip būti negali, nes tai svetimoje šalyje yra esminis faktorius, lemiantis, ar valstybė bus lankoma, ar ne. Todėl saugumas Meksikoje bus esminė šio teksto dalis.
Vaido Mikaičio kelionės akimirkos Meksikoje
Vaido Mikaičio kelionės akimirkos Meksikoje / Vaido Mikaičio nuotr.

Spėju, jau supratote, kad jei saugumo aprašymui paskiriama didžioji teksto dalis, tai reiškia, jog su juo nėra viskas gerai. Kitaip juk užtektų vieno sakinio, tokio kaip „Meksika saugi“, argi ne? Deja, vieno sakinio čia neužteks – Meksika toli gražu nėra ir niekada nebuvo saugi šalis.

Čia pirmiausia ateina mintis apie narkotikų kartelių karus. Tada prisimeni visus matytus filmus ar serialus apie Meksiką (normalius, ne muilo operas) ir akyse susiformuoja vaizdas apie besišaudančias narkotikų banditų gaujas, kokainą ir kaip lapai nuo nusikaltėlių šūvių krentančius atsitiktinius praeivius.

Vaido Mikaičio nuotr./Vaido Mikaičio kelionės akimirkos Meksikoje
Vaido Mikaičio nuotr./Vaido Mikaičio kelionės akimirkos Meksikoje

Tuomet pagalvoji, kad tai turbūt yra tik meninė išmonė ir tikrovėje toli gražu taip nėra. Iš tiesų, yra. Netgi dar baisiau. Vienintelis džiaugsmas yra tai, jog dažniausiai visi baisūs reikalai atostogautojų nepaliečia ir išlieka jiems nematomi.

Taigi, pakalbėkime. Baisiausius dalykus, manau, pasilikime desertui ir iš pradžių apžvelkime pirmoko lygio turistines nesėkmes, nutikusias mums, mūsų pažįstamiems ar bet kokiam kitam žioplesniam turistui. Štai, kad ir praeitą žiemą ne vienas žymus lietuvis skundėsi nukentėjęs Meksikoje. Aš net stebėjausi, kiek daug tokių skundų buvo. O kiek mes dar nežinome?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas