Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 12

Lietuvis nė neįtarė, kad svajonių Kalifornijoje jį apgyvendins su „vatnikais“: rojus tapo pragaru

Jungtinės Amerikos Valstijos man buvo ir iki šiol yra ypatinga šalis. Jau turbūt visai Lietuvai esu išskalambijęs, kaip ten gyvenau, keliavau ir visokių nuotykių patyriau, tačiau dar nebuvau sakęs, kad beveik visą laiką pragyvenęs rytinėje šalies pakrantėje esančioje Naujojo Džersio valstijoje, trumpam buvau išvykęs laimės paieškoti ir kitur.
San Fransiskas, Kalifornija, JAV
San Fransiskas, Kalifornija, JAV / Shutterstock nuotr.

Kur tas kitur? Į visų svajonių svajonę – Kaliforniją. Tai buvo tuo metu, kai Džersyje baigėsi vasara, ėmė darytis šalta, užsidarė mano sezoniniai darbai (beveik visą laiką dirbau atrakcionų parke prie vandenyno) ir turėjau apsispręsti, ar grįžti į Lietuvą bei tęsti studijas, ar likti ir pabandyti ką nors susiorganizuoti vietoje.

Paveiktas šalia manęs tuo metu besisukiojusių žmonių, nutariau likti, nes studijos Lietuvoje buvo sunkios ir visai neišsiilgtos (KTU, Cheminės technologijos fakultetas, jei ką), o ir uždirbta per vasarą nebuvo tiek, kiek tikėtasi. Tačiau dėl atslenkančios žiemos rytinėje pakrantėje likti taip pat nebenorėjau – norėjau ten, kur šilta. O kur gali būti šilčiau jei ne rojaus Kalifornijoje.

123rf.com nuotr. / San Fransiskas
123rf.com nuotr. / San Fransiskas

Tiesa, šios krypties pasirinkimą sustiprino faktas, kad kažkur San Fransisko apylinkėse gyveno mūsų bičiulis gruzinas, kuris, žadėdamas gerą gyvenamą plotą ir neribotą darbų pasirinkimą, mus į tą Kaliforniją ir kvietė. Šnekėjo, šnekėjo ir prišnekėjo. Susipakavome lagaminus ir trise (aš ir dvi moterys, kurių viena buvo lietuvė, o kita baltarusė) išvykome į mūsų laukusį rojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius