Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 13

Lietuvis nutarė atostogauti itin brangioje valstybėje: iš to „ubagizmo“ neišdrįso eiti į restoranus

Paprastai vasaros imu ilgėtis iškart po Naujųjų Metų. Kai praeina visos šventės, dovanos būna išpakuotos ir nuo vaikiško šampano, nealkoholinės degtinės bei aguonpienio būna išsiblaivyta, pasijuntu vienišas ir užsinoriu ten, kur šilta. Tačiau šiemet buvo dar blogiau, šiemet ėmiau ilgėtis vasaros jau nuo lapkričio vidurio. Nežinau, kodėl taip. Senatvė, ne kitaip. Anksčiau dar būdavo, kad po švenčių imdavau laukti paprastai sausio pabaigai suplanuotos kelionės į šiltus kraštus, o šįmet ji suplanuota tik kovą, tad kol kas nelieka nieko kito, kaip gyventi šių metų kelionių prisiminimais.
Bahamos
Bahamos / Vaido Mikaičio nuotr.

Bene ryškiausias mano besibaigiančių metų kelioninis prisiminimas yra iš Bahamų salų. Ar žinojote, kad oficialus šios valstybės pavadinimas yra ne Bahamai, kaip aš visą gyvenimą maniau, o Bahamos, tai yra moteriška giminė?

Nežinau, ar jus ši informacija nustebino taip, kaip mane, tačiau aš visą laiką sakydavau būtent Bahamai (tik dabar pastebėjau, kad ir „Word“ šį pavadinimą braukia kaip klaidą). Pasiryžau tai perkoreguoti smegenyse ir imti sakyti teisingai (tai nėra lengva, smegenys jau ne jaunos, jas sunku perkalbėti, be to, lietuvių kalboje nėra įprasta, kad valstybės pavadinimas būtų sakomas moteriška daugiskaita).

Vaido Mikaičio nuotr. / Bahamos
Vaido Mikaičio nuotr. / Bahamos

Dar, tiesa, šiemet buvo kelionė į Nepalą bei Butaną, bet nevyniosiu dalykų į poroloną – jos nėra mano skonio šalys. Taip, jos turi didingus kalnus, įspūdingą gamtą, tačiau man tai nėra didžiosios vertybės. Tokios man šiuo metu yra saulė ir šilta bei itin žydra jūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas