Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 18

Lietuvis pateko į paslaptingą kasyklą Lenkijoje: džiaugėsi, kad po to išvis pavyko išlįsti

Ne per seniausiai pasirodė džiugi žinia, kad lenkai baigė tvarkyti kelio nuo Lietuvos sienos iki Varšuvos atkarpą ties Luko miestu ir dabar čia driekiasi normalus, dviejų juostų, pas mus vadinamas autostrada, kelias. Mums šis faktas yra net džiugesnis nei daugumai lenkų, nes mūsų kelias į Varšuvą dar labiau pagreitėjo. Kai prieš kelis mėnesius automobiliu važiavau per Lenkiją, toje atkarpoje dar tebereikėjo sukiotis kaimais, bet dabar jau nebereikia. Dabar yra likusi vienintelė nepatogi atkarpa ties Lomža ir pabaigus ją, į Varšuvą bus galima nuskrieti su vėju. Gyvenimas vis gerėja.
Katovicų apylinkės, Lenkija
Katovicų apylinkės, Lenkija / Vaido Mikaičio nuotr.

O pamenate, kaip buvo anksčiau? Rytinės Lenkijos keliai (tie, kurie driekėsi buvusių sovietinių teritorijų link) buvo tokie prasti, kad vos trečia pavara galėdavai važiuoti. Be to, juose siautėdavo plėšikai. Prisimenu, kai paskutiniais praeito amžiaus dešimtmečio metais (1999 m., jei kažkam per sunku atsekti) išsiruošę į road tripą po Vakarų Europos šalis, mes dėl Lenkijos keliuose siautėjusių banditų iš Kėdainių išvykome vidurnaktį.

Tokį laiką pasirinkome paskaičiavę, jog jei 3 val. nakties įvažiuosime į Lenkiją, joje judėti galėsime saugiau, nes netrukus išauš ir Lenkiją pravažiavę šviesiu paros metu, sutemus jau būsime kitoje, saugesnėje valstybėje. Bet net ir dienos metu Lenkijoje važiuoti buvo sunku, nes keliai buvo siauri, jie driekdavosi per nesibaigiančius kaimus, o lenkiški automobiliai buvo visiški laužai. Na ir laikai buvo, kas gali tokių ilgėtis?

Mes dėl Lenkijos keliuose siautėjusių banditų iš Kėdainių išvykome vidurnaktį.

Dabar nieko panašaus nebėra. Dabar visą Lenkiją yra išraizgę puikiausi greitkeliai, kuriais galima lėkti su vėjeliu ir šalį pervažiuoti itin greitai. Kita vertus, kam taip skubėti, juk ir pati Lenkija turi ką parodyti svečiui. Jau daug kartų sakiau, kad ir aš pats kasmet susirengiu individualią ekskursiją po kaimyninę šalį ir niekada dėl to nepasigailiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas