Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 21

Lietuvis šokiruotas: vietoj prabangaus poilsio – maudynės su 200 kg sveriančiomis kiaulėmis

Turiu gražią tradiciją kiekvienų metų spalį prasitęsti vasarą ir nuvykti ten, kur šilta. Anksčiau tai būdavo kažkuri iš Šiaurės Afrikos šalių, tačiau pastaruoju metu nusistovėjo įprotis vykti į Karibų regioną. Pernai, pavyzdžiui, nusigrūdome į Sent Kitso ir Nevio valstybėlę. Šiemet nusprendėme būti pastovūs ir vėl pasirinkome Karibų kryptį. Kodėl ją? Nes Karibuose yra amžina vasara, higiena ir begalinio skaidrumo jūra.
Kiaulių sala, Bahamos
Kiaulių sala, Bahamos / Vaido Mikaičio nuotr.

Tiesa, šis regionas turi ir rimtą minusą, tai yra kainas. Anglakalbės Karibų šalys yra gana bangios, o Bahamos, kur šiemet ir nusprendėme nuvykti, apskritai yra viena brangiausių šalių pasaulyje. Ilgainiui apie kainas papasakosiu daugiau, bet pirmasis į galvą šovęs pavyzdys yra pernykštis „Pravalturo“ direktoriaus – mano brolio – išsišokimas.

Vyrukas nusprendė pasidaryti mažą šventę ir kelioms dienoms apsistojo „viskas įskaičiuota“ viešbutyje Bahamose. Vienos nakvynės kaina itin vidutinio prašmatnumo kambaryje jam atsiėjo 400 dolerių.

Vaido Mikaičio nuotr. / Bahamos
Vaido Mikaičio nuotr. / Bahamos

Iš kur ten tokios kainos? Aiškinu. Bahamos yra Britų Sandraugos narė, kas reiškia, kad nominalus jų valdovas yra karalius Karolis III. Ilgus amžius iki Antrojo pasaulinio karo Bahamų salos priklausė Britų imperijai, tačiau po jo, kaip ir beveik visose kolonijose, salose pradėjo bruzdėti nepriklausomybės judėjimai, kas galiausiai privedė prie jos paskelbimo. Tai įvyko 1973-iaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas