Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviška vasara: kaip orų prognozės koreguoja atostogų planus?

Ilgai lauktos atostogos neįsivaizduojamos be įdomios veiklos ir gerų orų. Deja, bet saulės negalima užsisakyti iš anksto, todėl blogos orų prognozės yra tikras galvos skausmas atostogų metu, rašoma kelionių agentūros „TopTravel“ pranešime spaudai.
Paplūdimys Bodrune
Paplūdimys Bodrume / 123rf.com nuotr.

Kelionių ekspertas tvirtina, kad žiniasklaidoje pasirodžiusios antraštės apie blogus orus gerokai pakoreguoja atostogų planus – lietuviai vis dažniau savo poilsį renkasi svetur, tokiu būdu užsitikrindami gerus orus ir kelionės sėkmę.

„Pagal paskutinės klientų apklausos duomenis, apie 60 proc. žmonių atostogauja tik kartą per metus arba dar rečiau. Praktika rodo, kad daugelis sunkiai dirba ištisus metus tam, kad galėtų išvykti užsitarnautų atostogų, kurios, žinoma, privalo būti tobulos. Viduržemio jūros regionai visą vasaros sezoną lepina gerais orais – saulė, aukšta oro temperatūra ir maža lietaus tikimybė“, – teigė kelionių agentūros „TopTravel.lt“ vadovas Tadas Rimkus.

Kodėl planuojant atostogas vis dažniau žvalgomasi į užsienį

Atostogų sėkmę lemia suplanuota veikla, tačiau ne mažiau svarbūs ir orai, kurie gali gerokai pakoreguoti išankstinius planus. Visuomenė jautriai reaguoja į prastas orų prognozes per savo atostogas, ypač tuomet, kai atostogaujama tik kartą per metus.

Atostogų sėkmę lemia suplanuota veikla, tačiau ne mažiau svarbūs ir orai, kurie gali gerokai pakoreguoti išankstinius planus.

Nenuspėjami orai poilsiautojus priverčia žvalgytis atostogų užsienyje. Viduržemio jūros regionai vasaros mėnesiais keliautojams gali užtikrinti „garantuotą orą“. Nepriekaištingais orais turistus vilioja beveik visos populiariausios Viduržemio jūros regiono šalys: Graikija, Kipras, Turkija, Malta, Ispanija, Italija ir Kroatija. Daugelio pastarųjų šalių vasaros sezonas gerokai ilgesnis už kalendorinį.

„Viduržemio jūros regionuose vasara tęsiasi nuo balandžio iki spalio mėnesio. Įsisiūbuojant atostogų sezonui Lietuvoje, vietiniai kurortai dažnai tampa perpildyti, o kainos prilygsta populiariausioms užsienio poilsio vietoms, todėl pablogėję orai galutinai paskatina poilsiautojus rinktis atostogas užsienyje. Viena iš daugelio priežasčių, kodėl žmonės savo atostogų neįsivaizduoja be kelionės į svečias šalis, yra noras visiškai atitrūkti nuo rutinos ir pakeisti kultūrinę aplinką. Taip pat pasirinkimą atostogauti svetur nulemia puikiai išplėtota turizmo infrastruktūra – viešbučiai, paslaugos ir pramogos“, – pasakojo T. Rimkus.

Paradoksas: svetur atostogauti gali būti pigiau

Iš pirmojo žvilgsnio atrodo, kad kuo arčiau suplanuosime atostogas, tuo daugiau sutaupysime. Tačiau būna taip, kad savaitė poilsio Lietuvoje esančiuose kurortuose gali atsieiti brangiau nei savaitė prie Viduržemio jūros, su įskaičiuotais skrydžiais, pervežimo paslauga ir viešbučiu.

Pasak kelionių eksperto, žvelgiant į skaičius, šiandien septynių naktų atostogas Graikijoje, keturių žvaigždučių viešbutyje ant jūros kranto galima įsigyti už kiek daugiau nei 400 Eur vienam asmeniui. Į šią kainą taip pat įeina skrydžiai, pervežimo paslaugos, maistas ir pramogos. Į vieną paketą įtrauktos visos būtiniausios išlaidos, tad keliautojas turi galimybę neišleisti nei vieno papildomo euro per visą atostogų savaitę. T. Rimkus priduria, kad išlaidos atitinkamai gali didėti pagal momentinius norus atostogų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas