Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvių dar tik atrandamą Riminį aplankiusi Asta: ten kiekvienas kampelis vertas instagramo kadro

Atostogas Italijoje planuojantys lietuviai dažnai renkasi Romą, Milaną, Neapolį, poilsiauja Amalfio pakrantėje ar šalies salose. Tačiau šioje šalyje yra daugybė ir kitų, dar ne visų tautiečių atrastų brangakmenių. Vienu tokių, kaip teigia iš kelionės po saulėtąją Italiją ką tik grįžusi keliautoja Asta, galėtų būti šalies kurortas Riminis.
Riminis, Italija
Riminis, Italija / Asmeninio archyvo nuotr. / „15min“ fotomontažas

Emilijos-Romanijos regione įsikūręs Riminis dažnai tituluojamas net Europos atostogų sostine dėl daugybės tiek jaunimui, tiek šeimoms suteikiamų pramogų. Jis yra pamėgtas pačių italų ir aplinkinių šalių gyventojų, lietuviai taip pat vis drąsiau jaukinasi šį Apeninų pusiasalio kurortą.

Shutterstock nuotr. / Riminis
Shutterstock nuotr. / Riminis

„Riminyje galima rasti viską, ką geriausio gali pasiūlyti Italija – šiltą jūrą, plačius paplūdimius, nuostabius kraštovaizdžius, draugišką ir nuolat šurmuliuojančią aplinką bei, žinoma, skanų maistą. Tai įvertina ir vis daugiau Lietuvos gyventojų – gegužės 30 d. pakilo pirmasis šio sezono lėktuvas iš Lietuvos bei taip startavo Riminio programa“, – pranešime spaudai teigia Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Šalies paplūdimių sostinė

Riminį galima drąsiai tituluoti ir paplūdimių sostine – jų plotis kartais siekia net 200 metrų, o pati paplūdimių juosta driekiasi net 15 kilometrų.

Šiame Italijos kurorte apsilankiusi Asta akcentuoja, kad prižiūrėtuose paplūdimiuose smėlis yra labai švelnus, o per atostogas džiugino žydras ir skaidrus jūros vanduo bei maloni, 25 laipsnius šilumos siekianti temperatūra.

Asta akcentuoja, kad prižiūrėtuose paplūdimiuose smėlis yra labai švelnus.

Taip pat dėl seklaus įbridimo į jūrą patogu ir saugu atostogauti su vaikais. Didesniam patogumui ji pataria išsinuomoti gultą ir skėtį, kuriais Riminio paplūdimiai yra tiesiog nusėti. Dviejų gultų ir skėčio kaina siekia vos nuo 20 eurų.

„Lyginant su kitomis aplankytomis Italijos vietomis ir Pietų Europos šalimis, galiu drąsiai sakyti, kad tai – vieni geriausių, jei ne geriausi paplūdimiai. Svarbu, kad čia yra daugybė kitų pramogų – barų, kavinių tinklinio aikštelių ir zonų vaikams. Šalia jūros yra ir vandens parkas „Fiabilandia“, kuriame lankytis rekomenduojama ir su didesniais vaikais.

Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija
Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija

Esu girdėjusi Riminio palyginimų su Lietuvos kurortu Palanga. Vis tik pastarosios niekaip negalima lyginti su šiuo Italijos kurortu: Riminis turi puikiai išpuoselėtą infrastruktūrą, plačią pramogų pasiūlą, kokybiškas paslaugas“, – įsitikinusi Asta.

Užsiėmimai – kiekvieno skoniui

Norintys kokybiško poilsio lietuviai renkasi ne tik auksinius ir plačius Riminio paplūdimius, bet ir poilsį miesto centre. Čia veiklos gali rasti ir aktyvesnio poilsio išsiilgę žmonės.

Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija
Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija

„Atostogaudama įsitikinau, kad miesto senamiestis idealiai tinka romantiškiems pasivaikščiojimams, yra daugybė kultūrinių veiklų. Sužavėjo ir miesto architektūra, atrodo, kiekvienas kampelis vertas parodyti instagrame – užburia siauros gatvelės, skirtingi ir spalvoti pastatų balkonai, daug mažų „Fiat“ markės automobilių“, – vardija pašnekovė.

Pasak kelionių organizatoriaus atstovės, taip pat verta iš aukščiau miestą apžvelgti besisukant apžvalgos ratu, aplankyti Sismondo pilį, užsukti į senąjį žvejų kvartalą.

123rf.com nuotr. / Riminis
123rf.com nuotr. / Riminis

„Savo žavesio miestas nepraranda ir vakarais: Riminis tarsi atgyja, restoranuose atsiranda šurmulys, vienuose galima pamatyti šeimas, kituose – jaunimą. O svarbiausia, kad nėra minios žmonių, viskas pasiekiama ranka“, – pristato I.Aukštuolytė.

Geriausia, ką turi Italijos virtuvė

Tarp Šiaurės ir Vidurio Italijos įsikūrusiame Riminyje susiduria ir įvairių šalies regionų virtuvės. Kaip pasakoja Asta, buvo net sunku išsirinkti iš daugybės šiam regionui būdingu svetingumu pasižyminčių restoranų ir ledainių.

Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija
Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija

„Kainos nesikandžioja, o skonis tiesiog tobulas – maisto, jūros gėrybių, aperolių, vyno ir kavos. Kur besi pirštu, ten ir bus skanu. Mano patarimas – būtinai apsilankykite senamiestyje esančiose tavernose ir išmėginkite klasikinius itališkus patiekalus. Viename jaukiame restorane susigundžiau pramoga pačiai išsikepti picą“, – atostogų įspūdžiais dalijasi Asta.

Pramogos – ir visai šalia esančiuose miestuose

Riminį žmonės renkasi ir dėl galimybės pakeliauti. Vos už kelių kilometrų esančią ir savo unikalumą išsaugojusią seniausią pasaulyje respubliką San Mariną Asta pasiekė tiesiog visuomeniniu transportu. Čia išbandė ir vietinių vynų bei likerių, kuriais garsios apylinkės, degustacijas.

„Užkilus į kalną, pasitinka jauki miestelio architektūra – reikia aplankyti Plazzo Pubblico rūmus, baziliką, senovinius gynybinius bokštus, galima pasivaikščioti po tvirtovės sienas. Tai puiki galimybė su istorija supažindinti ir vaikus“, – teigia keliautoja.

Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija
Asmeninio archyvo nuotr. / Riminis, Italija

Jai antrina ir I.Aukštuolytė: nykštukinės valstybės aplankymas privalo būti vienu iš kelionės į Riminį tikslų.

„Pakilus į pilį, stūksančią ant stačios kalvos, matomos ir vilos bei didžiuliai vynuogynai, kiti maži miesteliai, atsiveria labai gražus kraštovaizdis ir atsiskleidžia tikra Italijos aura. Nenuostabu, kad ekskursija į San Mariną jau dabar yra populiariausias lietuvių pasirinkimas šiame kurorte“, – pasakoja kelionių ekspertė.

Iš Riminio – į kitus miestus

I.Aukštuolytė atkreipia dėmesį, kad Riminis patogus ir aplinkinių miestų aplankymui. Per kelias valandas pasiekiama Bolonija, Florencija, atvykus į Riminį galima pasiplaukioti ir gondolomis kanalų išraižytoje Venecijoje.

123RF.com nuotr. / Riminis, Italija
123RF.com nuotr. / Riminis, Italija

„Visai šalia Riminio yra ir daugybė kitų mažų miestelių, pavyzdžiui, taip pat paplūdimiais turtingi Riccione ir Cattolica miesteliai. Norintiems aktyviau leisti dienas, siūloma leistis į kelionę po Markės regioną, norintiems prisiliesti prie istorijos – į mozaikų miestu tituluojamą Raveną. Trokštantys pakeliauti dar daugiau, gali rinktis aplankyti ir žinomiausius šalies miestus kaip Veneciją, Florenciją, Romą, Neapolį. Akivaizdu viena, atostogos Riminyje gali būti subalansuotos kiekvienam skoniui“, – akcentuoja kelionių organizatoriaus atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius