Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių pamėgtas atostogų rojus svarsto uždrausti naujų viešbučių steigimą: kas dėl to kaltas?

Rugsėjo 9 d. aukštas ministerijos pareigūnas pranešė, kad Indonezija sutiko nustatyti moratoriumą viešbučių, vilų ir naktinių klubų statybai kai kuriose Balio kurortinės salos vietovėse, nes ji sprendžia pernelyg didelio žemės užstatymo problemą.
Balis
Balis / 123rf.com nuotr.

Moratoriumas (sustabdymas) yra dalis vyriausybės pastangų reformuoti turizmą Balio saloje, kuri yra viena iš pagrindinių Indonezijos traukos vietų, siekiant pagerinti turizmo kokybę ir padidinti darbo vietų skaičių, kartu išsaugant vietinę salos kultūrą, rašoma CNN.

Jūrų ir investicijų reikalų koordinavimo ministerijos vyresnysis pareigūnas Herminas Esti „Reuters“ sakė, kad vyriausybė sutiko nustatyti moratoriumą, nors dėl tikslaus termino dar diskutuojama.

Šeštadienį laikinasis Balio gubernatorius Sangas Made Mahendra Jaya pareiškė, kad jis pasiūlė centrinei vyriausybei nustatyti moratoriumą keturiose judriose Balio vietovėse, atkreipdamas dėmesį į pernelyg didelį užstatymą komerciniais tikslais, pavyzdžiui, viešbučių, vilų ir paplūdimio klubų statybą.

123RF.com nuotr. / Balis
123RF.com nuotr. / Balis

Gubernatoriaus biuras ir Indonezijos turizmo ministerija pirmadienį iš karto neatsakė į prašymus pateikti komentarus.

Rugsėjo 8 d. naujienų svetainė „Detik“ citavo vyresnįjį ministrą Luhutą Pandjaitaną.

Jis anksčiau yra sakęs, kad Balyje šiuo metu gyvena apie 200 000 užsieniečių, kurie prisideda prie tokių problemų, kaip nusikalstamumas, pernelyg didelis užstatymas ir konkurencija dėl darbo vietų.

123RF.com nuotr. / Balis
123RF.com nuotr. / Balis

Užsieniečių atvykimas į Balį išaugo nuo tada, kai jis vėl tapo atviras turizmui po COVID-19 pandemijos. Vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti netinkamai besielgiantys turistai, dažnai plinta internete, piktindami gyventojus ir sukeldami griežtą Indonezijos socialinės žiniasklaidos vartotojų reakciją.

Vyriausybės duomenimis, per pirmąjį pusmetį per Balio oro uostą atvyko 2,9 mln. užsienio turistų, o tai sudaro 65 proc. visų į Indoneziją oro transportu atvykusių užsieniečių.

Duomenys rodo, kad pernai Balyje veikė 541 viešbutis, o 2019 m. – 507.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas