Sportas gyvai
06 30

Lietuvių pora atskleidė, kiek kainavo atostogos Japonijoje: suma gali nustebinti

Neįtikėtina švara, gyventojų harmonija, viena skaniausių virtuvių pasaulyje ir amą atimančios šventyklos – taip, daug kas Japoniją tituluoja rojumi Žemėje. Na, jei rojuje maistą atneša robotai, o susimokėti už milžiniškas porcijas žmogui tenka vos 10 eurų – negaliu nesutikti. 2 savaites keliavome po šią neįtikėtiną šalį ir galiu pasakyti – nekeliaukite į Japoniją, jei daugiau neketinate čia sugrįžti, nes ši šalis paliks tokį įspūdį, jog dar neįsėdę į lėktuvą jau ieškosite naujų skrydžio bilietų.
Japonija
Japonija / Agnės Tarailaitės nuotr. / „15min“ fotomontažas

Po mėnesių planavimo (nes patikėkite – nusprendus savarankiškai aplankyti Japoniją būtent tiek laiko ir praleisite bandydami perprasti traukinių, miestų ir lankytinų vietų maišalynę) mūsų kelionės pirminis maršrutas atrodė taip: Tokijas–Nikas–Hakonė–Kiotas–Nara–Hirošima–Osaka. Tiesa, su Hirošima teko atsisveikinti, nes link kelionės galo buvome tokie išvargę, kad nusprendėme pataupyti 300 eurų, skirtų traukinio bilietams, ir tiesiog... išsimiegoti.

Agnės Tarailaitės nuotr. / Japonija
Agnės Tarailaitės nuotr. / Japonija

Nemeluosiu, traukinių kainos ir mane iš pradžių išgąsdino. Apie Japoniją šiuo metu sklinda daug kalbų – nuo to, jog susilpnėjusi jena suteikia geriausias galimybes keliauti, iki skambių antraščių, kuriose demonstruojamos neadekvačios nuomos kainos.

O realybė yra daug paprastesnė – kaip ir bet kokioje šalyje, taip ir Japonijoje galima prasisukti tiek pigiai, tiek brangiai. Viskas priklauso nuo to, ką norite pamatyti, kaip norite keliauti ir ką ketinate pirkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius