Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pora paskaičiavo – kiek kainuoja tobulos atostogos Lenkijoje?

Išlaipiojus Zakopanės kalnus, ištyrinėjus jos urvus, laikas namo. Dar aplankę ir kelis miestus pakeliui, galiausiai paskaičiavome, kiek visa kelionė atsiėjo.
Atostogos Lenkijoje
Atostogos Lenkijoje

I pasakojimo dalį skaitykite čia: Lietuvių pora susiplanavo tobulas atostogas Lenkijoje ir dalijasi receptu: kaip, kada, kur ir už kiek?

II: Tobulos atostogos Zakopanėje: kur stabtelti pakeliui ir kodėl automobilį teko palikti Slovakijoje

III: Rytas debesyse, kurortams nebūdingos mados ir urvai

IV: Lietuvių patarimai vykstantiems į Zakopanę: kurio krioklio lankyti neverta, o kur – užburiantys vaizdai

Keliaujant iš Zakopanės Lietuvos link, Vroclavas tikrai nėra tas miestas, į kurį užvažiuodami prie savo planų pridėsite tik kelis papildomus kilometrus, tačiau didžiausias Žemutinėje Silezijoje ir ketvirtas pagal gyventojų skaičių visoje Lenkijoje miestas jau kurį laiką buvo mūsų radare. Neabejojame, jis vertas ir Jūsų akių.

Vroclavas laikomas vienu gražiausių šalies miestų. Per jį teka Odros upė, kuri su savo kanalais ir intakais suformuoja dvylika salų. Šias jungia daugiau nei šimtas dvidešimt tiltų. Dėl šios priežasties Vroclavą mėgstama vadinti Lenkijos Venecija.

Miestas taip pat gali didžiuotis viena gražiausių Europoje turgaus aikšte su spalvingų namukų eilėmis. Kai kurie jų iki šiol apšviečiami rankomis uždegamomis žibalinėmis lempomis.

Miestas taip pat gerai žinomas dėl savo mažųjų gyventojų – įvairiose miesto vietose pastatytų virš šešių šimtų nykštukų figūrų. Turistai kviečiami jų ieškoti, įamžinti, lenktyniauti, kas ras daugiau.

Taip pat galima įsigyti nykštukų žemėlapius, yra sukurta paieškas palengvinanti mobilioji aplikacija. Vis dėlto įdomu tai, kad pirmieji nykštukai mieste atsirado visai ne dėl pramogų, o kaip pasipriešinimo komunizmui simbolis. Plačiau apie tai galite paskaityti straipsnyje: Antikomunistiniai nykštukai Vroclavui pradėjo atgimti iš naujo.

Šeštadienio rytą vizitą Vroclave pradėjome pasivaikščiojimu viename didžiausių mieste Szczytnicki parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas