Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 20

Lietuvių porą pritrenkė viešnagė garsios šalies sostinėje: jiems neleido miegoti viename kambaryje

Kaip daug kas galvoja, jog Sidnėjus yra Australijos sostinė, taip pat dažnai painiojama, jog Dubajus – Jungtinių Arabų Emyratų (JAE). Tačiau tikroji JAE sostinė Abu Dabis yra ne ką mažiau įspūdinga. Čia stovi ne tik šeicho Zaido mečetė, prabanga alsuojantys prezidentiniai rūmai, bet ir šalia puikuojasi karščiu alsuojanti dykuma, o pačiam miestui skirtos milijoninės investicijos. Pati įsitikinau – šį miestą daug labiau verta aplankyti, nei turistų prigrūstą ir kosminėmis kainomis garsėjantį Dubajų. O geriausia dalis – Abu Dabyje apsistoti kelioms naktims galima nemokamai.
Abu Dabis, JAE
Abu Dabis, JAE / Agnės Tarailaitės nuotr. / „15min“ fotomontažas

Abu Dabiui JAE paskutiniu metu skiria ypatingą dėmesį – ir tai akivaizdžiai atsiperka. Įvairiuose reitinguose šis miestas įvardijamas kaip viena geriausių vietų pasaulyje kurti verslą. Palyginus su Dubajumi, čia daug mažiau turistų, triukšmo ir kamščių, bet pramogų ir prabangos – tiek pat, jei ne daugiau.

Ieškant būdų kaip dar labiau paskatinti turizmo ekonomiką, skrendantiems su antra didžiausia šalies oro linijų bendrove „Etihad Airlines“ siūloma unikali galimybė – susidėlioti skrydžius taip, kad kelias dienas praleistumėte Abu Dabyje prieš kitą skrydį į galutinį savo tikslą. Tokiu atveju nemokamai galima apsistoti viename iš kelių prabangių siūlomų viešbučių. Visas sąlygas galite rasti čia.

Agnės Tarailaitės nuotr. / Įspūdžiai iš Abu Dabio, JAE
Agnės Tarailaitės nuotr. / Įspūdžiai iš Abu Dabio, JAE

Šia galimybe sugalvojome pasinaudoti ir mes, bet tiesa tokia, jog šiek tiek susimovėme, nes pirma nusipirkome bilietus, o tik tada patikrinome, ar siūlomi viešbučiai turi vietų tomis dienomis. Pasirodo – neturėjo, tad teko ieškoti nakvynės per „Airbnb“. Išsirinkome kambarį su privačia vonia netoli miesto centro – bet tik atvykus paaiškėjo, jog kambarys yra name, kuriame gyvena gausi šeimyna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius