Sportas gyvai
2022 12 31

Lietuviui atsivėręs armėnas negali pamiršti Rusijos išdavystės: trokšta Ukrainos pergalės kare

Man patinka keliauti po Kaukazo šalis. Tai gal ir nėra taip smagu, kaip keliauti po Ukrainą, bet irgi gana miela. Be to, trys Kaukazo šalys (Armėnija, Azerbaidžanas ir Sakartvelas), nors ir kaimynės, yra labai skirtingos, tad kiekvienoje jų galima patirti dalykų, kurių nepatirsi kitoje. Pavyzdžiui, jų visų religijos yra skirtingos. Pavyzdžiui, kartvelai ir Armėnai yra skirtingų tipų krikščionys, o azerai yra musulmonai. Kalbos tose šalyse taip pat yra savitos ir net nėra panašios.
Armėnai jaučiasi išduoti
Armėnai jaučiasi išduoti / 123RF.com / Vaido Mikaičio nuotr.

Taigi, jei kas nors įsivaizduoja, kad šios trys Kaukazo šalys yra kažkas panašaus, kaip trys Baltijos sesės, tai yra labai klaidingas įsivaizdavimas. Nebuvimas sesėmis dar nebūtų didžiausia problema, blogiau yra, jog jos net nėra draugės. Dvi ši jų yra mirtinos priešės, o trečioji irgi nėra kažin kokia bičiulė. Jokio panašumo su Baltijos valstybėmis čia nėra.

Dvi ši jų yra mirtinos priešės, o trečioji irgi nėra kažin kokia bičiulė.

Brangiausiai visos nesantaikos atsieina Armėnijai. Maža to, jog ji nelabai gerai sutaria su Sakartvelu, ji arba kariauja, arba nuolat yra ant karo slenksčio su Azerbaidžanu. Ir dabar, lyg tyčia, yra tokie laikai, kad Azerbaidžanas finansiškai gali sau leisti kariauti, o Armėnija yra beviltiškai nuskurdusi ir, nepaisant gan kovingų bei gerai kariauti sugebančių karių, didesnio karo sau leisti negali. Ir tai dar ne tai blogiausia.

123RF.com nuotr. / Jerevanas, Armėnija
123RF.com nuotr. / Jerevanas, Armėnija

Ji iš esmės negali tikėtis pagalbos iš šalies, kuriai yra patikėjusi savo saugumą, tai yra Rusijos. Jau esu pasakojęs, jog per prieš dvejus metus įvykusį karą su Azerbaidžanu ji iš Rusijos gavo ne pagalbą, o „špygą taukuotą“.

Rusija netrukdė Azerbaidžanui ne tik sumušti Armėnijos pajėgas, bet ir atsiimti didelę dalį anksčiau Armėnijai priklaususios Kalnų Karabacho teritorijos. Ir niekas nesako, kad tai bus pabaiga. Azerbaidžanas ir toliau žvangina ginklais ir šiepia dantis žiūrėdamas į armėnų priklausomybėje likusią Kalnų Karabacho dalį.

Jie tiesiog jaučiasi išduoti ir nusivylę, nes suprato, kad Rusija nėra tokia gera draugė kaip visi galvojo.

Ir tai yra priežastis, kodėl Armėnijoje pastebimai sumažėjo, anksčiau ant kiekvieno kampo plazdėjusių Rusijos vėliavų bei Putino portretų. Keliaudamas Armėnijoje ir bendraudamas su pažįstamais armėnais, suvokiau, kad jie tiesiog jaučiasi išduoti ir nusivylę, nes suprato, kad Rusija nėra tokia gera draugė, kaip visi galvojo.

Kai azerai mus mušė, prašėme Rusijos pagalbos, bet ji nepadėjo, pyko armėnai. O vienas jų išvis pasakė, jog dauguma jo pažįstamų tikisi, kad Ukraina sumuš Rusiją. Tai buvo kažkas naujo – armėnai nori Rusijos pralaimėjimo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius