Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vykstantiems į Maldyvus URM rekomenduoja imtis atsargos priemonių

Maldyvuose pirmadienį buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Lietuvos Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja į šią šalį vykstantiems ar joje esantiems lietuviams imtis atsargos priemonių.
Maldyvai – tūkstantis tobulų atostogų salelių
Maldyvai / 123rf.com

Lietuvos URM puslapyje skelbiama, kad Maldyvai priskirti į šalių, į kurias vykstant rekomenduojama atkreipti dėmesį į kelionės saugumą, sąrašą. Tačiau pažymi, kad visi pateikti patarimai yra tik rekomendacinio pobūdžio – ar vykti į konkrečią valstybę, keliautojas turi nuspręsti pats.

Paaštrėjus politinei krizei tarp Aukščiausiojo teismo ir Vyriausybės, vasario 5 d. Maldyvuose penkiolikai dienų paskelbta nepaprastoji padėtis. Lietuvos URM rekomenduoja vadovautis vietos institucijų nurodymais, stebėti vietos žiniasklaidą ir vengti masinių susibūrimų. Turizmo objektų ir oro bei jūrų uostų veikla nėra sutrikdyta.

Lietuvos ministerija pažymi, kad rekomenduojama imtis atsargos priemonių keliaujant į Maldyvų sostinę Malę, ypač vengti politinių demonstracijų, kartais pasižyminčių antivakarietiška retorika.

Kitos URM pastabos:

  • Turistų pamėgtuose kurortuose saugu, pasitaiko smulkių vagysčių, tačiau rimti nusikaltimai (turistų pagrobimai, užpuolimai) – retas reiškinys.
  • Sostinėje taip pat padidėjęs vietinių gaujų aktyvumas.
  • Šalyje veikia negausus kraštutinių pažiūrų musulmonų tinklas, turintis ryšių su keliomis radikaliomis organizacijomis užsienyje.
  • Griežtos bausmės už narkotikų vartojimą, gabenimą ir realizavimą.
  • Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad oficiali Maldyvų religija – Islamas, ir šalyje veikia griežti su tuo susiję įstatymai. Šalyje draudžiami kitų religijų atstovų susirinkimai, pavyzdžiui, Biblijos studijos.
  • Į šalį įsivežti Bibliją, alkoholio, kiaulienos ar jos produktų griežtai draudžiama.
  • Yra nedidelė rizika užsikrėsti Zika virusu.
  • Žemas medicinos paslaugų lygis.
  • Dėl įvykių, galinčių atsiliepti jūsų kelionei, rekomenduojama atidžiai sekti vietinę žiniasklaidą anglų kalba.

Maldyvų opozicijos lyderis ir du Aukščiausiojo Teismo teisėjai buvo suimti antradienį paryčiais, vyriausybei paskelbus nepaprastąją padėtį šioje Indijos vandenyno salų valstybėje. Padėtis Maldyvuose darėsi vis neramesnė po praeitą savaitę paskelbto Aukščiausiojo Teismo sprendimo paleisti kelis kalinamus politikus.

Areštuotas opozicijos lyderis Maumoonas Abdul Gayoomas buvo apkaltintas kyšininkavimu, mėginimu nuversti vyriausybę ir kitais nusikaltimais, sakoma jo advokato Maumoono Hameedo „Twitter“ žinutėje.

Maldyvų prezidentas antradienį apkaltino teisėjus sąmokslu jį nuversti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas