Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 21

Lino ištvermės ralis – per 14 parų motociklu apvažiavo 27 šalis: miego buvo mažai

Liepos pabaigoje Linas Pečiukaitis į savo gyvenimą nusprendė įnešti nuotykių ir ėmėsi iššūkio dvi savaites keliauti motociklu. Paklausite, kas čia sudėtingo? Ogi tai, kad pagal vienos asociacijos taisykles, jis per parą turėdavo nuvažiuoti ne mažiau kaip 1,6 tūkst. km. Toks tempas lėmė, jog per 14 dienų Linas apvažiavo 27 šalis ir iš viso užfiksavo 23 tūkst. km. „Miego tikrai būdavo minimaliai“, – kelionės įspūdžiais dalinasi jis.
Lino Pečiukaičio kelionė motociklu
Lino Pečiukaičio kelionė motociklu / Asmeninio albumo nuotr.

Per parą turėjo nuvažiuoti 1,6 tūkst. km

Verslu užsiimančio Lino gyvenime svarbią vietą užima ir kelionės, kurios yra ne tik laisvalaikio praleidimo būdas, bet kartais siejasi su darbu. Kaip vyras pasakoja, daugiausia važinėti jam tenka Europoje, kuri visa jau beveik yra aplankyta.

„Jei keliauju darbo reikalais, dažniausiai lankomės Vakarų Europos šalyse. Pramogaujant tenka ir kitur pavažinėti“, – sako L.Pečiukaitis.

Asmeninio albumo nuotr./Lino Pečiukaičio kelionė motociklu
Asmeninio albumo nuotr./Lino Pečiukaičio kelionė motociklu

Savo kelionių Linas dažnai neįsivaizduoja be motociklo, kuriuo aktyviai važinėja jau 18 metų. Anot jo, motociklas yra kasdienė transporto priemonė.

„Aš ir verslo reikalais keliauju motociklu, darbo dienas praleidžiu ant jo“, – tikina L.Pečiukaitis.

Todėl nieko nuostabaus, kad ir į naujausią kelionę po Europą Linas leidosi būtent motociklu. Tiesa, ši išvyka buvo kiek kitokia nei daugumai įprasta – tikslas buvo ne apkeliauti gražius objektus, o nuvažiuoti kuo daugiau kilometrų.

„Yra „Iron butt“ asociacija, kuri skirta žmonėms, norintiems motociklu per parą nuvažiuoti ne mažiau kaip 1,6 tūkst. km. Lietuvoje ši mada prasidėjo maždaug prieš 10 metų – dabar tokie raliai labai populiarūs, – teigia L.Pečiukaitis. – Prieš trejus metus važiavau 7 dienas po 1,6 tūkst. km per parą, o dabar sugalvojau, kad reikia padvigubinti – keliauti 14 parų.

Pasidėliojau maršrutą, kuris lėmė, kad apvažiavau beveik visą Europą. Išėjo kone 23 tūkst. km.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas