Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūtas mirtinai sudraskė zoologijos sodo prižiūrėtoją: tragedija įvyko lankytojų akivaizdoje

Išsigandusių lankytojų akivaizdoje žuvo liūto užpultas zoologijos sodo prižiūrėtojas.
Liūtas (asociatyvi nuotr.)
Liūtas (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Tragiškas incidentas įvyko Oluseguno Obasandjo prezidentinės bibliotekos laukinių gyvūnų parke Abeokutoje, Nigerijoje, rašoma „Daily Star“. Pranešama, kad auka, 35 metų liūtų prižiūrėtojas Babajis Daule‘as, šeštadienį demonstravo liūto šėrimo tvarką, kai įnirtingai nusiteikęs gyvūnas puolė ant jo.

Prezidentinės bibliotekos pranešime teigiama: „Zoologijos sodo prižiūrėtojas, matyt, jausdamasis patogiai su gyvūnu, paliko atidarytus apsauginius vartus ir ėmė jį maitinti. Gyvūnas jį apkandžiojo ir jis mirė vietoje“.

Shutterstock nuotr. / Liūtas (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Liūtas (asociatyvi nuotr.)

Siekdami sustabdyti liūtą nuo tolesnio kūno žalojimo, parko darbuotojai buvo priversti nedelsiant eutanazuoti gyvūną, praneša BBC. Vietos policijos atstovas Omololas Odutolas patvirtino, kad liūtas buvo užmigdytas siekiant „užkirsti kelią tolesniam kūno žalojimui“.

Zoologijos sodo prižiūrėtojas, matyt, jausdamasis patogiai su gyvūnu, paliko atidarytus apsauginius vartus ir ėmė jį maitinti.

Ji taip pat teigė, kad zoologijos sodo darbuotojo mirtis buvo konstatuota šeštadienį apie 7.40 val. ryto. Ši siaubinga mirtis sukėlė nigeriečių pasipiktinimą ir susirūpinimą dėl zoologijos sodų, kuriuose laikomi pavojingi laukiniai gyvūnai, saugumo protokolų ir valdymo, praneša „The Mirror“.

Tragedija vos neįvyko ir rugpjūčio 18 d., kai viena moteris vos neprarado rankos, kai priėjo šalia zoologijos sodo tigrų aptvaro.

„Shutterstock“ nuotr. / Tigras (asociatyvi nuotr.)
„Shutterstock“ nuotr. / Tigras (asociatyvi nuotr.)

24 metų moteris įžengusi į riboto patekimo zoną šalia tigrų ir lokių aptvarų Cohanzick zoologijos sode Bridžtone, Naujajame Džersyje, akis į akį susidūrė su apie 230 kg sveriančiu bengališkuoju tigru.

Liudininkų nufilmuotame vaizdo įraše matyti, kaip moteris peršoka per tvorą, prieina prie tigro narvo, įkiša ranką į narvą ir greitai ją ištraukia, kai gyvūnas agresyviai reaguoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas