Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lofotene turistai grožisi ne tik poliarine diena, bet ir laukiniais gyvūnais

Šiaurietiškame pasakų kampelyje – Lofoteno salose – gyvenantis lietuvis Marius Kontrimas didžiąją laiko dalį praleidžia keliaudamas po miestelius ir fotografuodamas nuostabią šio krašto gamtą ir gyvūnus.
Lapių jaunikliai Lofoteno salose
Lapių jaunikliai Lofoteno salose / Mariaus Kontrimo nuotr.

„Laukinių gyvūnų čia labai daug. Dažnai tenka sutikti briedžius, daugybę įvairiausių laukinių paukščių, tarp kurių – įspūdingi jūriniai ereliai ar net arktiniai pufinai. Tiesa, kol kas jų dar nenufotografavau. Kažkada seniai mačiau ir ūdrą, o lipdamas į kalną prieš dvi savaites net girdėjau kukuojančią gegutę. Lapių irgi tenka pamatyti, bet tokius mažus lapiukus pirmą kartą gyvenime mačiau ir sutikau“, – apie netikėtą susitikimą pasakojo keliautojas ir fotografas.

Pasak Mariaus, gyvūnai nebuvo baikštūs. Priešingai – susidomėjusio žmogaus jie neišsigando.

„Jie buvo labai draugiški, net neturėjo minties bėgti, labai atsargiai tyrinėjo aplinką ir mane ir labai maloniai pozavo mano fotoaparatui“, – juokėsi šios „fotosesijos“ nuotraukomis su 15min skaitytojais pasidalinęs vyras.

Apie tai, ką veikia Lofotenų salose, portalui jis jau pasakojo. Atrodo, kad pažindintis su šia nuostabia vieta jam dar neatsibodo. Lietuvos, sako, nepasiilgęs, juolab kad dabar ten taip pat vasara ir orai panašūs į gimto krašto: oro temperatūra saulėtą dieną siekia 16–25 laipsnius šilumos.

„Naktys dabar labai ypatingos, nes saulė nebenusileidžia visai – jau prasidėjo poliarinės dienos, tai visą parą būna šviesu. Turistinis sezonas taip pat jau spėjo įsibėgėti. Todėl beveik 99,9 procentai automobilių eismo keliuose šiuo metu sudaro kemperiai arba nuomoti automobiliai.​ O turistų čia pilna iš įvairiausių pasaulio kampelių: teko sutikti ir iš Pietų Korėjos, ir iš Floridos JAV bei Rusijos“, – pasakojo Marius.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas