Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Londono akis“ švenčia 15 metų jubiliejų

Didžiausias Europoje apžvalgos ratas „Londono akis“ (angl. the London Eye) švenčia 15 metų sukaktį, skelbia portalas Anglija.today.
„Londono akis“
„Londono akis“ / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Londono akis

Nors „Londono akis“ lankytojams turėjo atverti duris jau 1999 metų gruodį, tačiau šio objekto atidarymas dėl techninių kliūčių buvo nukeltas į 2000 metų kovą. Oficialiai visuomenei jis buvo pristatytas kovo 9-ąją. 

„Londono akis“ (anksčiau vadinta Tūkstantmečio ratu) yra vienas iš architektūrinių statinių, kurie Didžiojoje Britanijoje įamžino naujo tūkstantmečio sutikimą. Kitas statinys buvo Tūkstantmečio kupolas.

Ant Temzės upės kranto pastatyta 135 metrų aukščio „Londono akis“ yra viena iš turistų lankomiausių vietų, kur lankytojai gali grožėtis neįtikėtina miesto panorama.

Įdomu tai, kad „Londono akis“ laikoma populiariausiu mokamu atrakcionu ne tik Londone, bet ir visoje Didžiojoje Britanijoje – kasmet šį objektą, vienu metu galintį pakelti apie 800 žmonių, vidutiniškai aplanko 3–3,5 mln. turistų.

Giedrą saulėtą dieną žmogus iš „Londono akies“ gali stebėti iki 40 kilometrų atstumu – iki pat Vindzoro pilies (angl. Windsor Castle), įsikūrusios Berkšyro grafystėje, į rytus nuo Londono.

Šis tekstas buvo publikuotas portale Anglija.today

Anglija.today
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas