Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neįtikėtina brito istorija: darbo praradimas tapo spyriu į užpakalį pradėti gyventi taip, kaip svajoji

Darbo praradimas – didžiulis išbandymas, tačiau kartu – ir spyris į užpakalį pradėti gyventi taip, kaip svajoji. Būtent taip išgirdęs darbdavių sprendimą atleisti sureagavo britas Kevinas Johnas Smithas. Užuot ieškojęs naujo darbo, jis nusipirko pigiausią lėktuvo bilietą ir jau netrukus iš Mančesterio skrido į nedidelį ir mažai kam žinomą Karkasono miestą Prancūzijoje. Kuprinėje vyras turėjo tik 7 marškinėlius, 2 šortus, džemperį ir sportinius batelius bei fotoaparatą.
Skrydis
Skrydis / 123RF.com nuotr.

Taip prasidėjo bedarbio kelionė aplink pasaulį, rašo „Mirror“. Šis tris mėnesius trukęs nuotykis Keviną įkvėpė iš esmės pakeisti gyvenimą.

Apsispręsti padėjo atleidimas iš darbo

Prieš tapdamas bedarbiu Jungtinėje Karalystėje gyvenęs Kevinas dirbo socialinės žiniasklaidos vadybininku. 30-metis neslėpė, jog vis pasvajodavo leistis į kelionę aplink pasaulį, tačiau vis nesiryžo.

„Visada norėjau pamatyti pasaulį. Tačiau turėjau tiek daug puikių galimybių daryti karjerą, kad buvo sunku tiesiog išvykti ir leistis į kelionių nežinomybę“, – „Mirror“ sakė Kevinas.

Apsispręsti padėjo netikėtas atleidimas iš darbo. Užuot puolęs ieškoti naujo darbo, Kevinas ėmė naršyti pigiausių lėktuvo bilietų paieškoje ir netrukus savo elektroniniame pašte jau turėjo vos 10 svarų sterlingų kainavusį bilietą į Prancūziją.

Keliaudamas Kevinas praleido tris mėnesius, per kuriuos aplankė 23 vietas Europoje, Azijoje, Afrikoje ir Šiaurės Amerikoje.

Apsispręsti, kur keliaus toliau, jam padėdavo pigiausias rastas lėktuvo bilietas. Nors naujoje šalyje jis nevengdavo ir kitų transporto priemonių, pvz., traukinio, autobuso ar laivo.

Vienoje vietoje neužsibūdavo

Pasak bedarbio keliautojo, vienoje vietovėje jis neužsibūdavo. Tai, anot Kevino, padėjo sutilpti į numatytą biudžetą. Be to, per trumpą laiką jis spėdavo aplankyti viską, ką norėdavo.

„Iš Karkasono Prancūzijoje, apie kurį iki skrydžio net nebuvau girdėjęs ir kuriame praleidau porą dienų, traukiniu leidausi į Tulūzą. Po to nusipirkęs bilietą už 9 svarus sterlingų išskridau į Bergamo miestą Italijoje“, – kelionės pradžią prisiminė britas.

Nesužavėtas Bergamo ir ten neužsibuvęs, jis nukeliavo iki Komo ežero apylinkių, kur aplankė Leką, Vareną ir Beladžą. Šios vietovės keliautoją sužavėjo: „Tai buvo stulbinama“, – „Mirrror“ sakė jis.

123rf.com nuotr./Komas
123rf.com nuotr./Komas

Slovakijoje susidūrė su uodais

Iš Italijos bedarbis persikėlė į Slovakiją, Bratislavą. „Miestas man patiko, tačiau pirmąją naktį atsidūriau uodų knibždančiuose nakvynės namuose, kurie man paliko blogą pirmąjį įspūdį. Galbūt dėl to neužsibuvau – sėdau į traukinį į Austrijos sostinę Vieną“, – įspūdžiais dalijosi keliautojas.

Turistiškomis kainomis garsi Viena brito dėmesį prikaustė porai dienų. Kita stotele tapo Stambulas Turkijoje, į kurią jis pateko vos už 40 svarų sterlingų – tiek kainavo lėktuvo bilietas.

Po Europos Stambulas keliautoją pribloškė pigumu. Dalindamasis įspūdžiais iš Turkijos jis rekomendavo Stambulą būtinai įtraukti į savo kelionių maršrutą.

Kiekvienas keliautojas turi svajonių, ką norėtų pamatyti. Egipte esančios piramidės buvo Kevino sąraše, tad, nieko keisto, jog iš Turkijos, radęs pigų skrydį, jis išvyko būtent į Egiptą, kur aplankė du turistinius miestus – Hurgadą ir Kairą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Egipto piramidės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Egipto piramidės

Pastarajame išpildė savo svajonę – pamatė vieną iš septynių pasaulio stebuklų ir net pateko į piramidžių vidų, taip pat pajodinėjo kupranugariais.

Netikėtumai Maldyvuose

Nors Kevinas pasakojo, kad „pamatęs piramides jau ketino baigti kelionę ir grįžti namo“, planus pakeitė rastas pigus bilietas į Abu Dabį Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Šioje šalyje jis spėjo pamatyti ir dar du miestus – Šardžą bei Dubajų.

Pasakodamas apie savo keliones, Kevinas neslėpė, kad vietą, kur keliaus toliau, diktuoja pigiausi rasti bilietai. Taip iš Jungtinių Arabų Emyratų jis atsidūrė Maldyvuose – pigiausias lėktuvo bilietas iš Abu Dabio, kainavęs 91 svarą sterlingų, buvo būtent į šios salų valstybės sostinę Malę.

Čia jo laukė netikėtumai – Maldyvuose jis neturėjo nei interneto, nei iš anksto užsakyto būsto. Tačiau nesklandumai išsisprendė beveik savaime – vos už 20 pensų laivu iš oro uosto į miestą nuplaukęs britas rado laikinus namus sau tinkama kaina.

„Nebuvau turistinėje Maldyvų pusėje – apsistojau ten, kur užsieniečiai retai užklysta, todėl gavau daug vietinių dėmesio“, – netikėtai palankiai susiklosčiusiomis aplinkybėmis džiaugėsi keliautojas, papasakojęs, kad per trumpą viešnagę spėjo aplankyti vietinius paplūdimius, tačiau, kadangi tai nebuvo turistų pamėgta Maldyvų dalis, kai kurios vietos buvo tikrai nušiurusios.“

123RF.com nuotr./Singapūras
123RF.com nuotr./Singapūras

Iš Maldyvų kelionę po pasaulį jis tęsė Tailande, o po jo išskrido į Singapūrą. Tikrai ne visiems keliautojams kainomis draugiška šalis bedarbį britą pasitiko maloniomis staigmenomis. Detalių neatskleisdamas Kevinas „Mirror“ pasakojo, kad „kažkokiu būdu pavyko patekti į „Raffles“ viešbutį, kur galėjo pasinaudoti jų SPA paslaugomis, kurios buvo beprotiškos“.

Brangiausias skrydis ir šalčiausias priėmimas

Po Singarūpo jo laukė San Fransiskas ir Los Andželas JAV. Skrydis į Jungtines Amerijos Valstijos kol kas buvo brangiausias ir kainavo 700 svarų sterlingų.

Kevinas juokiasi prisimindamas, jog atvykus į JAV pirmą kartą pasijuto vargšas. „Atvykau 1 val. nakties, kur apsistoti neturėjau, todėl miegojau prie oro uosto durų su savo antklode iš skrydžio. <...> Buvau sušalęs, o pabudau šalia benamio. Pagalvojau, kad tai pavojinga. Kitą dieną užsisakiau pigiausią vietą, kokią tik galėjau rasti Los Andžele <...>“, – „Mirror“ pasakojo jis, po Los Andželo dar aplankęs ir legendinį Las Vegasą, kur pasijuto tikru turistu.

„Man trūko pinigų ir reikėjo bandyti grįžti namo. Turėjau 50 JAV dolerių, kuriuos galėjau išleisti, ir kadangi buvau Las Vegase, nuėjau į Cezario rūmus lošti“, – pasakojo jis.

Kevinui pasisekė ir iš kazino jis išėjo su 800 JAV dolerių. Už šiuos pinigus jis iškeliavo į Niujorką, o iš ten – į Jungtinę Karalystę.

Paskutinė kelionės dalis – traukinys Londonas–Mančesteris. Taip pasibaigė Kevino kelionė, į kurią jis leidosi tapęs bedarbiu.

Vida Press nuotr./Dubajus, JAE
Vida Press nuotr./Dubajus, JAE

Nuotykis įkvėpė iš esmės keisti gyvenimą

„Grįžau namo su tais pačiais sportbačiais, su kuriais išvažiavau prieš tris mėnesius, su tais pačiais 7 marškinėliais. Jaučiausi tarsi šešėlis to žmogaus, kuriuo buvau išvykęs į kelionę.

Po visko, ką patyriau, negalėjau likti Mančesteryje dirbti įprastą darbą nuo 9 iki 17 val. ir kasdien važinėti autobusu į miestą. Norėjau išlipti iš savo komforto zonos ir toliau kurti daugiau prisiminimų. Todėl galiausiai išvykau gyventi pas draugą į Dubajų, kur turėjau keletą darbo pasiūlymų“, – „Mirrror“ pasakojo Kevinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas