Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maljorkai įkyrėjo girtuokliaujantys turistai – įsigaliojo griežtos taisyklės

Maljorka jau ne vienerius metus kovoja pramogų salos įvaizdžio neigiamomis pasekmėmis. Vietiniai sako nebegalintys apsikęsti triukšmaujančių ir nepadoriai besielgiančių turistų, policijai tenka daug darbo juos tramdyti. Kaip Maljorkos valdžia grasino, taip ir padarė – įsigaliojo naujos taisyklės dėl alkoholio vartojimo ir pardavimo.
Naktinis Ispanijos kurorto Maljorkoje gyvenimas
Naktinis Ispanijos kurorto Maljorkoje gyvenimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujos taisyklės galios nuo balandžio 1 d. iki rugsėjo 30 d. Pagal jas uždraudžiamas alkoholio vartojimas kai kuriose viešose vietose – tai galioja Cala Major, Palmos centrui, pajūrio promenadai, pagrindinei aikštei (Plaza de Gomila) ir Playa de Palma.

Šiose vietose patruliuos ir daugiau pareigūnų. Už draudimo nesilaikymą grės bauda iki 3 tūkst. eurų. Tiesa, žadama, kad balandžio mėnesį dar bus apsiribojama įspėjimais, o baudos nepaklusniems turistams bus pradėtos dalinti nuo gegužės mėnesio.

Minėtose vietose taip pat draudžiama skatinti vartoti alkoholį. Tai reiškia, kad barai, klubai ir restoranai nebegali rengti akcijų alkoholiniams gėrimams, „laimingų valandų“.

Draudžiama ir reklamuoti su alkoholio vartojimu susijusias ekskursijas, varžybas. Gatvėse turi išnykti ir reklamos, viliojančios nebrangiu alkoholiu.

Naujos taisyklės atsirado ir vadinamiems „alaus sodams“ – jie turės būti apjuosti tvora, ir maistą bei alkoholį klientai galės vartoti tik neperžengę jos.

Tikimasi, kad taip nebebus tiek daug problemų su išgėrusiais poilsiautojais, taip pat sumažės šiukšlių kiekis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas