Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mamos ir dukros atostogos: kokią kelionės kryptį pasirinkti?

Daugeliui iš mūsų mama – svarbiausias žmogus pasaulyje. Ji – geriausia draugė, patarėja įvairiausiais gyvenimo klausimais. Nustebinkite savo mamą, pasiūlę jai drauge pakeliauti. Šios mamos ir dukros atostogos bus įsimintinos jums abiem, mat ne tik patirsite galybę naujų įspūdžių, tačiau gražiomis emocijoms pasidalinsite su brangiausiu žmogumi! Siūlome paskaityti apie kelionių kryptis, kurios puikiai tiks mamos ir dukros kelionei. Išsirinkite vieną iš jų ir leiskitės į nuotykių kupinas atostogas.
Pozitanas
Pozitanas Amalfio pakrantėje / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

1. Tailandas

Egzotiška gamta, malonus klimatas, unikali kultūra bei vieni iš gražiausių pasaulio paplūdimių – Tailandas puiki kryptis mamos ir dukters atostogoms! Rekomenduojame pakeliauti po šalį ir suderinti pažinimo džiaugsmą su poilsiu prie jūros – tokiu būdu save palepinsite tiek dvasiškai, tiek fiziškai.

Praleiskite kelias dienas Bankoke – šis didmiestis jus sužavės Pietryčių Azijai būdingu šurmuliu, spalvomis ir kontrastais. Prabangios budistų šventyklos ir spindintys dangoraižiai čia persipina su chaotiškomis gatvėmis, kuriose vietiniai gyventojai gamina maistą, bendrauja, poilsiauja, netgi skalbia – šis miestas judvi tikrai nustebins. Na, o pabuvojusios Tailando sostinėje, leiskitės į pažintį su šalies gamta. Siūlome aplankyti Khao Sok nacionalinį parką, esantį pietinėje šalies dalyje. Neaprėpiami atogrąžų miškai, didžiulis ežeras, tolumoje stūksantys kalnų masyvai – čia jus pasitiks vaizdai, tarytum iš atviruko.

Kelionės pabaigoje – pasimėgaukite balto smėlio paplūdimiais ir smaragdinės spalvos jūra. Tą galite padaryti Puketo ar Samui saloje, Krabi regione, Koh Chang saloje ir kt. Esame tikri, jog šios mamos ir dukros atostogos bus tikrai įsimintinos!

Shutterstock.com nuotr./1. Tailandas
Shutterstock.com nuotr./1. Tailandas

2. Niujorkas, JAV

Svajojate įsilieti į šiuolaikiško didmiesčio sūkurį? Jei taip, Niujorkas – ideali vieta mamos ir dukros atostogoms. Tai miestas, kuriame gyvenimas verda visą parą. Galybė muziejų, meno galerijų, renginių, taip pat prekybos centrų, restoranų, kavinių – judvi su mama Niujorke tikrai nenuobodžiausite.

Įsivaizduokite, ryte ramiai gurkšnojate kavą vietinėje kavinukėje, vėliau keliaujate pasivaikščioti į Centrinį parką, popiet apsilankote viename iš reikšmingiausių pasaulio muziejų – Metropolitene, po to užsukate į prekybos centrą ir įsigyjate naujų aksesuarų, o vakare nuo Bruklino tilto stebite spindinčius Niujorko dangoraižius – argi ne puiki diena? Šiame mieste įdomybių tikrai nestinga, tad garantuojame, jog judvi su mama čia praleisite neįtikėtiną laiką.

Shutterstock.com nuotr./2. Niujorkas, JAV
Shutterstock.com nuotr./2. Niujorkas, JAV

3. Amalfio krantas, Italija

Visada svajojote nuvykti į Italiją? Aplankykite šią šalį drauge su mama! Be jokių abejonių, Italijoje įdomių vietų – gausu: Roma, Venecija, Sicilija, Neapolis, Sardinija... Visgi šį kartą norime jums parekomenduoti dar vieną Italijos perlą – Amalfio krantą.

Amalfio krantas – tai pakrantės ruožas, esantis pietiniame Sorento pusiasalio krante, Salerno provincijoje. Kasmet ši vietovė pritraukia tūkstančius turistų. Kodėl? Keliautojus čia pakeri stebuklingo grožio kraštovaizdis ir pakrantėse įsikūrę nedideli kaimeliai. Kalnai, žydra jūra, uolėti pakrantės ruožai, auksinės paplūdimių juostos, alyvmedžiai, vynuogynai ir spalvingi vietinių gyventojų nameliai, siauros gatvės, tiltai. Tikras rojus žemėje!

Shutterstock.com nuotr./3. Amalfio krantas, Italija
Shutterstock.com nuotr./3. Amalfio krantas, Italija

4. Balis, Indonezija

Indonezijai priklausanti Balio sala – dar viena puiki kryptis mamoms ir dukroms. Čia galėsite gėrėtis puošniomis šventyklomis, sodriai žalios spalvos ryžių terasomis, magiškomis džiunglėmis, ugnikalnio panorama, egzotiškais paplūdimiais.

Balis puikus tuo, jog čia veiklų atras kiekvienas. Jeigu svajojate apie ramias atostogas, rekomenduojame apsistoti viešbutyje, įsikūrusiame šalia jūros. Jus džiugins puikus aptarnavimas, saulė, maudynės, jei panorėsite – masažai ar kitos SPA procedūros. Jeigu svajojate apie aktyvų poilsį – rekomenduojame apsistoti viešbutyje, įsikūrusiame salos viduryje esančiose džiunglėse: bus nesunku nukeliauti iki visų salos kampelių. Leiskitės į žygį po atogrąžų miškus, plaukite plaustais, kopkite į ugnikalnį. Įsimintinos mamos ir dukros atostogos – garantuotos!

Shutterstock.com nuotr./4. Balis, Indonezija
Shutterstock.com nuotr./4. Balis, Indonezija

5. Kanada

Mamoms ir dukroms, kurios trokšta gaivaus oro, tvarkos, ramybės ir pasakiško grožio panoramų, siūlome aplankyti Kanadą. Šios šalies gamta – užburianti: didingi kalnai, pušynais apaugę skardžiai, galybė ežerų – nepakartojami vaizdai.

Jei viešėsite Kanadoje, būtinai aplankykite Banfo nacionalinį parką – tai seniausias nacionalinis parkas visoje šalyje, įkūnijantis kanadietiško kraštovaizdžio idilę. Galėsite gėrėtis žmogaus rankų nepaliesta laukine gamta ir kerinčiomis panoramoms!

Rekomenduojame aplankyti ir Kanados miestus: Vankuverį, Torontą, Monrealį, Otavą. Nors šiuose didmiesčiuose gyvenimas verda, jie pasižymi tvarka.

Shutterstock.com nuotr./5. Kanada
Shutterstock.com nuotr./5. Kanada

6. Paryžius, Prancūzija

Paryžius dažnai tituluojamas kaip įsimylėjusių žmonių sostinė. Tačiau mes manome, jog šis miestas – puikus pasirinkimas ir mamų bei dukrų kelionei. Kodėl? Čia galėsite grožėtis pasakiška architektūra, lankyti pasaulinio lygio muziejus bei galerijas, mėgautis puikiu maistu vietiniuose restoranuose, apsipirkinėti jaukiose parduotuvėlėse, kuriose gausu unikalių daiktų. Argi ne puikus pasirinkimas toms mamoms ir dukroms, kurios svajoja apie kelių dienų kelionę? Atitrūkite nuo rutinos ir pasimėgaukite elegantišku miestu bei puikia draugija!

Shutterstock.com nuotr./6. Paryžius, Prancūzija
Shutterstock.com nuotr./6. Paryžius, Prancūzija

7. Maldyvai

Maldyvai – puikus pasirinkimas toms mamoms ir dukroms, kurios nori ramybės, poilsio ir atsipalaidavimo. Ši tūkstančio salų šalis gali pasigirti puikių viešbučių gausa, visus metus šviečiančia saule ir, žinoma, idilišku kraštovaizdžiu: krištolo skaidrumo Indijos vandenynu, balto smėlio pakrantėmis, palmių pavėsiais. Tobulos akimirkos – garantuotos!

Shutterstock.com nuotr./7. Maldyvai
Shutterstock.com nuotr./7. Maldyvai

8. Jungtiniai Arabų Emyratai

Jungtiniai Arabų Emyratai – išskirtinė šalis: senosios tradicijos čia susipina su XXI a. inovacijomis, šiuolaikiniu gyvenimu tempu. Jeigu nuspręstumėte šią šalį aplankyti su mama, rekomenduojame atostogauti Dubajuje. Esame tikri, jog šis miestas jus sužavės: puikūs viešbučiai, spindintys dangoraižiai, spalvingi dainuojantys fontanai, gražūs paplūdimiai, dirbtinė Džumeiros sala – įdomybių šiame mieste nestinga.

Visgi Jungtiniai Arabų Emyratai gali pasiūlyti kur kas daugiau nei tik spindintį Dubajų. Jei viešėsite šioje šalyje, nuvykite ir į Arabijos dykumą – turistams siūlomos ekskursijos visureigiais. Bekraščiai smėlio plotai ir žmogaus rankų nepaliesta gamta – pasijusite tarytum arabiškoje pasakoje.

Shutterstock.com nuotr./8. Jungtiniai Arabų Emyratai
Shutterstock.com nuotr./8. Jungtiniai Arabų Emyratai

9. Graikijos salos

Drauge su mama svajojate apie poilsines atostogas Europoje? Jei taip, rekomenduojame aplankyti Graikijos salas. Jus sužavės ne tik gražios pakrantės, šilta jūra ir jaukūs viešbučiai, tačiau ir didingi kalnai, vynuogynai, alyvuogių giraitės, Antikinis palikimas bei labai skanus maistas!

Kurią salą pasirinkti? Kreta sužavės tas, kurios svajoja tiek pasimėgauti saule ir jūra, tiek prisiliesti prie antikinės kultūros paveldo, pasivaikščioti po žavingus miestelius. Korfu sala jus pasitiks vaizdingomis įlankomis, kalnais ir tradiciniais kaimeliais. Santorino sala – preciziškais baltais nameliais, kurie yra tapę Graikijos vizitine kortele. Rodas sužavės ne tik puikiais paplūdimiais, bet ir viduramžių palikimu, o Zakintas – kontrastinga pakrante: smėlio juostos čia mainosi su uolėtomis pakrantėmis. Graikijos salos – puikus pasirinkimas mamos ir dukros atostogoms. Rekomenduojame.

Shutterstock.com nuotr./9. Graikijos salos
Shutterstock.com nuotr./9. Graikijos salos

Kelionių akademija – ieškantiems įkvepiančių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito