Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Manote, kad pažįstate Italiją? Šalis kviečia tyrinėti mažiau žinomas vietas

Italija pradėjo įgyvendinti projektą, kuriuo siekiama padėti turistams atrasti geriausias mažiau žinomas šalies lankytinas vietas, rašoma „Euronews“.
Toskana, Italija
Toskana, Italija / 123rf.com nuotr.

Iniciatyva „Viaggio Italiano“ („Itališka kelionė“) tikimasi privilioti lankytojus iš tokių turistų lankomų vietų kaip Florencija ir Venecija.

Užuot propagavus populiarias lankytinas vietas, šia programa ketinama supažindinti keliautojus su mažais šalies kaimais ir kaimo vietovėmis.

Tai dalis pastangų, kuriomis siekiama, kad turizmas taptų tvaresnis ir jo teikiama nauda būtų tolygiau paskirstoma visoje šalyje.

Kaip keičiasi turizmas Italijoje?

Naujojoje turizmo kampanijoje, kurią kartu su Italijos turizmo ministerija ir Nacionaline turizmo valdyba parengė visi šalies regionai, daugiausia dėmesio skiriama lėtojo turizmo praktikai.

Turizmo valdybos vadovė Maria Elena Rossi aiškina, kad kampanijoje pabrėžiami trys pagrindiniai Italijos aspektai: jos kaimai, kraštovaizdžiai ir pėsčiųjų maršrutai.

„Visos trys sritys susijusios su skirtingais būdais pažinti šalį ir patirti ją per lėtąjį ir aktyvųjį turizmą“, – sako M.E.Rossi.

123rf.com nuotr. / Italija
123rf.com nuotr. / Italija

Kampanijos metu buvo surinkta ir suskaitmeninta šimtai maršrutų, kuriuose akcentuojamos kaimo lankytinos vietos, maži kaimai ir tradicinis maistas bei vynas.

Šiuos maršrutus ir interaktyvų žemėlapį lankytojai gali rasti svetainėje viaggio.italia.it.

Geriausi pėsčiųjų ir dviračių maršrutai Italijoje

Turizmo kampanijoje pristatomi tvarūs ir aktyvūs būdai pažinti šalį ir jos kraštovaizdį, įskaitant daugiau kaip 100 Italijoje jau sukurtų pėsčiųjų maršrutų.

Šie takai vingiuoja per įspūdingiausius šalies kraštovaizdžius, pavyzdžiui, Dolomitų kalnus šiaurėje ir atšiaurią pakrantę pietuose. Kai kurie jų eina istoriniais keliais, pavyzdžiui, piligrimų takais.

Projekto metu taip pat bus sukurti nauji tarpregioniniai dviračių, pėsčiųjų ir buriavimo maršrutai. Planuojama, kad jie bus baigti iki metų pabaigos.

123rf.com nuotr. / Molizė, Italija
123rf.com nuotr. / Molizė, Italija

„Via del Mare“ suteiks keliautojams galimybę pažinti Italijos pakrantę plaukiant buriavimo maršrutais. Maršrutai sujungs įvairius regionų uostus ir turistines vietas.

„Vie del Bike“ regionus sujungs dviračių maršrutais, o Šiaurės pėsčiųjų maršrutai leis pėstiesiems tyrinėti kraštą pėsčiomis.

Gražiausi Italijos kaimai

Dalis iniciatyvos bus skirta Italijos borghi – vaizdingiems mažiems kaimams ir kaimeliams, išsibarsčiusiems po visą šalį.

Interaktyviame žemėlapyje „Viaggio Italiano“ parodytos jų vietos ir pateikta informacija apie maždaug 1 tūkst. kaimelių bei jų kultūriniai objektai.

Žemėlapyje bus parodyta, kad kai kuriuos autentiškiausius Italijos įspūdžius, pavyzdžiui, unikalius maisto produktus ar vietos šventes, galima rasti jos kaimuose.

123rf.com nuotr. / Toskana, Italija
123rf.com nuotr. / Toskana, Italija

Kaip pandemija pakeitė keliones Italijoje?

Naujoji kampanija pradedama Italijai svarstant, kaip geriau valdyti turizmą. M.E.Rossi aiškina, kad projektas buvo pradėtas prieš trejus metus, reaguojant į Italijos per didelio turizmo problemas.

„Tai buvo Kultūros ir Turizmo ministerijos strateginio plano dalis, siekiant geriau sujungti gerai žinomas vietoves su mažiau žinomomis“, – sako M.E.Rossi.

Dvejus metus trukusi įprasto lankytojų skaičiaus pertrauka dar labiau išryškino Italijos turizmo problemas. Dabar, kai turistų skaičius grįžo į prieš pandemiją buvusį lygį, Italijos lankytinos vietos vėl susiduria su sunkumais. Kai kurios vietovės įvedė apribojimus, kad sumažintų lankytojų skaičių.

123rf.com nuotr. / Montepulčianas, Italija
123rf.com nuotr. / Montepulčianas, Italija

Venecija svarsto galimybę įvesti bilietų sistemą ir įvažiavimo mokestį, o Amalfio pakrantėje sezono metu ribojamas automobilių, važiuojančių garsiuoju pakrantės keliu, skaičius.

Ar po pandemijos žmonės keliauja kitaip?

Iniciatyva „Viaggio italiano“ taip pat sutampa su pokyčiais, kuriuos žmonės renkasi keliaudami po Italiją.

Daugelis keliautojų Italijoje ieško lėtesnių ir išsamesnių įspūdžių. Kai kurie lankytojai taip pat vengia miesto viešbučių ir renkasi apsistoti kaimo vietovėse, pirmenybę teikdami apgyvendinimui mažuose kaimeliuose ar agroturizmo centruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas