Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miegas telieka senukams: 6 beprotiškiausi pasaulio hosteliai

Nuo Majamio iki Peru, nuo Argentinos iki Australijos: jei gerai įsiklausysite, visur išgirsite triukšmingų ir pašėlusių hostelių naktų atgarsius. Čia ne tik ieškoma pigios nakvynės ir poilsio kelionės metu, bet ir tokių pat linksmintis mėgstančių bendraminčių. Šį kartą portalas CNNgo.com siūlo susipažinti su 6 pačiais beprotiškiausiais pasaulio hosteliais. Tiems, kas mėgsta anksti gultis į lovą, geriau laikytis atokiau nuo šių vietų. Taigi, jūsų dėmesiui 6 populiariausi vakarėlius rengiantys ir jais gyvenantys pasaulio svečių namai.
Rožinė vieta
Rožinė vieta / The Pink Place nuotr.

6. „Rožiniai rūmai“, Korfu, Graikija

Pamirškite apie Graikijos politines ir ekonomines problemas bei suirutę, milijardines biudžeto skyles ir ekonomines sankcijas. Hostelyje „Rožiniai rūmai“ (The Pink Palace), įsikūrusiame Korfu saloje, niekas tikrai to nejaučia ir nesijaudina.

Vieną kartą populiariosios „Queen“ grupės lyderis Freddie’s Mercury’s apsistojo šioje vietoje ir davė hosteliui vardą – „Rožiniai rūmai“. Mat čia ne tik nakvynė, bet ir visiškai hedonistinio naktinio gyvenimo oazė. Hostelyje 24 valandas per parą veikia kokteilių baras, ištįsęs pakrantėje. Slinkdamas juo su kokteilio taure rankoje atsiduri prie burbuliuojančių džiakuzi vonių ir baseinėlių, kur dvelkia visiška laisve ir romantika bei sustojusiu rožiniu laiku. Šalia yra naktinis klubas, kuris vilioja lankytojus savo garsiaisiais šeštadieniniais Rožinių togų vakarėliais.

Šis hostelis taip pat siūlo daugybę kitų smagių atrakcijų: šokinėjimus nuo uolų visiškai nuogiems, porų ieškojimo naktys ir pižamos vakarėliai.

Lovų kaina šiame hostelyje prasideda nuo 65 Lt (26 USD).

5. „Loki Hostelis“, Kusko, Peru 

Sunku net įsivaizduoti, ką padarytų senovės inkai su „Loki Hostelio“, įsikūrusio jų senojoje sostinėje Kusko, svečiais ir savininkais. Prieš keletą metų keli keliautojai senoviniame, prieš 450 metų kolonialistų pastatytame pastate, įkūrė kuprinėtojų namus. Šiandien ši vieta tapo žinoma dėl galimybės „persijungti“ kelionės metu. Sustoti ir tiesiog beprotiškai pašėlti po to, kai civilizacijų lopšys Maču Pikču jau bus aplankytas.

Po įspūdingų vaizdų ir senove kvepiančių įspūdžių, keliautojai „Loki Hostelyje“ gali pagaliau nusiauti savo batus, nusimesti kuprines ir žemėlapius ir tiesiog „nuo visko atsijungti“ čia vykstančiose visos nakties vakarėliuose.

Nepraleiskite ABC vakarėlių - Anything But Clothes goes – kur vakarėlio metu drabužių vis mažėja ir mažėja, kol galiausiai jie tiesiog dingsta nuo įkaitusių kūnų. Be to, čia vyksta ir „Lyčių maišytuvės“ vakarėliai, kuomet vaikinai persirengia merginomis ir atvirkščiai.

Lovos kaina šiame hostelyje prasideda nuo 20 Lt (8 USD).

4. „Skraidančios kiaulės senamiesčio hostelis“, Amsterdamas,  Nyderlandai

Po to, kai pigiai apsistosite ir nubėgsite iki artimiausios kavos parduotuvėlės, praleidę naktį pašėlusiame senamiesčio hostelyje šalia centrinės Amsterdamo stoties, aplinkui matysite tik skraidančias kiaules. Pačias tikriausias skraidančias kiaules, kurios ir davė vardą šiam beprotiškam hosteliui, esančiame pakeliui į Raudonųjų žibintų rajoną.

Flyingpig nuotr./Skraidančio paraelio svečių namai Nyderlanduose
Flyingpig nuotr./Skraidančio paršelio svečių namai Nyderlanduose

„Skraidančios kiaulės senamiesčio hostelis“ garsėja savo pašėlusiu ritmu, apsirūkiusia, garsia, glamonių pritvinkusia aplinka, kurioje vyksta daugybė smagių vakarėlių. Hostelio baras visuomet pilnas žmonių, jame susirenka muzikos didžėjai iš viso pasaulio. Sakoma, jog pasukti plokštelę čia – didžiulė garbė. 

Be to, hostelio pirmajame aukšte yra „laimingas kambarys“, kur susėdę ant pagalvių pasaulio kuprinėtojai paraudusiomis akimis smagiai traukia dūmą ir pasakoja savo nuotykius. Čia niekuomet nenutyla kalbos.

Lovų kaina nakčiai svyruoja apie 92 Lt (37 USD) žmogui.

3. „Šv. Kristoferio kaimas“, Londonas, Anglija

„Šv. Kristoferio kaimo“ hostelis tikrai niekuomet nelaimės estetikos apdovanojimo. Bet juk tai niekam nerūpi. Ir neturėtų rūpėti, mat į vakarėlius orientuotas ir geroje patogioje vetoje esantis hostelis yra beatodairiškai mėgstamas jaunų kuprinėtojų ir keliautojų. Hostelis yra vos už keleto šimtų metrų nuo garsiosios „Londono akies“ apžvalgos rato. Hostelyje veikia naktinis klubas, tiesiog atsipalaidavimo ir ramumos erdvė, kino salė, komedijos ir humoro kampelis, sauna ir ant stogo esantis karštas baseinas.

Čia kasdien vyksta teminiai vakarėliai – karaokė, 1980-1990-ųjų muzikos naktys ir kt. Dar vienas hostelio privalumas – jis prijungtas prie „Beluši baro“, kuris siūlo pigų maistą ir gėrimus iki 2 val. Nakties darbo dienomis ir dirba iki ryto savaitgaliais.

Lovos kaina šiame hostelyje siekia 50 Lt (20 USD) žmogui.

2. „X Hostelis“, Auksiniai smėlynai, Varna, Bulgarija

Populiariame Auksinių smėlynų Varnos vakarėlių kurorte įsikūręs „X Hostelis“ labiau tinkamas vadinti „XXX Hosteliu“. Italų – airių kilmės jaunas savininkas išsinuomavo erdvę vilą pakrantėje ir čia įkūrė itin beprotiškų vakarėlių hostelį.

X hostel nuotr./X hostelis
X hostel nuotr./X hostelis

Jame telpa apie 500 žmonių. Įsivaizduokite tokią masę žmonių, siautulingai šokančių atvirame kieme, o nuo vilos balkono į juos nukreipta karštų kvepiančių putų srautai. Merginos ir vaikinai tampa viliojančiai šlapi ir lipšnūs, o alus toks pigus, jog kitą rytą iš vis nesuprasi ar jį pirkai. Ši vieta tikrai beprotiška, ji net turi savo fanų klubą. Anot hostelio savininko, jau 108 žmonės kurioje nors savo kūno vietoje turi tatuiruotę „X“.

Lovos kaina čia svyruoja apie 40 Lt (16 USD) per parą. 

1. „Kylančio gaidžio hostelis“, Lagos, Portugalija

Jau vien šio hostelio vardas pasako viską. Įkurtas pakrantės mieste Lagose „Kylančio gaidžio hostelis“ yra laukininė ir pašėlusi vieta. Nuo 2004-ųjų šis hostelis nuolat tituluojamas gariausiu vakarėlių hosteliu Europoje. Du portugalų – amerikiečių kilmės broliai hostelį pradėjų trijų kambarių bute, kur galėjo sutilpti apie 30 žmonių: skelbta, jog miegoti galima ant grindų, sofų, hamakuose ir net šaldytuve.

Riseingcock nuotr./Kylančio gaidžio vakarėlių akimirka
Riseingcock nuotr./Kylančio gaidžio vakarėlių akimirka

Šiomis dienomis hostelio plotas tapo didesnis: svečiai gali pasirinkti vietą tarp penkių nedidelių namukų, išsimėčiusių po pakrantę. Esama ir tik merginoms, kurios negali ištverti „pašėlusio gaidžio“, skirta hostelio dalis.

Hostelyje siūlomi alkoholiniai turai (6 USD žmogui), „viską, ką gali išgerti“ vakarėliai ir paplūdimio šokiai iki ryto. Be kita ko, rytais hostelyje siūlomi pagirių pusryčiai – „patikrinta sriuba“, neva išgelbėsianti nuo jaučiamo vakarykščių malonumų prisiminimo.

Lovų kaina šiame hostelyje prasideda nuo 90 Lt (36 USD).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai