Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirusio vyro kūnas 6 dienas buvo laikomas kruizinio laivo gėrimų šaldytuve: našlė ieško teisybės

Našlė ir jos šeima padavė į teismą „Celebrity Cruises“ dėl tariamai netinkamo elgesio su jos vyro kūnu po to, kai jis mirė pernai jiems plaukiant laivu. Jie teigia, kad kūnas buvo paliktas suirti, o jie patys patyrė didžiulę emocinę traumą, rašoma „Euronews“.
„Celebrity Equinox“ kruizinis laivas
„Celebrity Equinox“ kruizinis laivas / Vida Press nuotr.

Po to, kai rugpjūčio 15 d. laive „Celebrity Equinox“ nuo širdies smūgio mirė 55 metų Marilynos Jones vyras Robertas Jonesas, jo kūnas beveik savaitę buvo laikomas šaldytuve, paprastai naudojamame gėrimams, o ne tinkamai atšaldytame morge, kaip buvo žadėta, teigiama Floridoje pateiktame federaliniame ieškinyje.

Dėl to kūnas buvo išsipūtęs ir pažaliavęs, todėl šeima negalėjo surengti laidotuvių atvirame karste, „o tai buvo ilgametis šeimos paprotys ir to norėjo jo šeima“, sakoma ieškinyje. Marilyna Jones, jos dvi dukterys ir trys anūkai prašo priteisti 1 mln. dolerių (906 410 eurų) žalai atlyginti.

Vida Press nuotr. / „Celebrity Equinox“ kruizinis laivas
Vida Press nuotr. / „Celebrity Equinox“ kruizinis laivas

„Celebrity Cruises“ atsisakė komentuoti, nurodydama, kad atvejis yra jautrus, ir „iš pagarbos šeimai“. Laivas „Celebrity Equinox“ ištisus metus iš Fort Loderdeilio plaukioja po Karibus, gali plukdyti beveik 3000 keleivių ir 1200 įgulos narių.

Kas teigiama ieškinyje?

Trečiadienį Fort Loderdeilyje pateiktame ieškinyje teigiama, kad mirus Robertui Jonesui, jo našlei įgulos nariai suteikė du pasirinkimus.

Teigiama, kad jie pasakė Marilynai Jones, kuriai tuo metu buvo 78 metai ir kuri buvo kilusi iš Floridos Panhandle, kad jo kūnas gali būti paimtas kitoje stotelėje, Puerto Rike, arba laikomas morge, kol laivas po šešių dienų grįš į Fort Loderdeilą.

Kadangi kartais pasitaiko keleivių mirčių, dauguma didelių kruizinių laivų turi morgą.

Įgula jai pasakė, kad jei ji pasirinks Puerto Riką, turės vykti kartu su kūnu, o tada pasirūpinti jo ir savo transportavimu atgal į Floridą, sakoma ieškinyje. Jai taip pat buvo pasakyta, kad salos valdžios institucijos galbūt reikalaus atlikti skrodimą, o tai gali dar labiau atitolinti jų grįžimą.

Kadangi M.Jones buvo viena, ji pasirinko morgą. Tačiau kūnas buvo saugomas ne ten, sakoma ieškinyje.

Kadangi kartais pasitaiko keleivių mirčių, dauguma didelių kruizinių laivų turi morgą.

Kai laivas atplaukė į Floridą, laidojimo namų darbuotojas ir Brauardo apygardos šerifo padėjėjas nustatė, kad morgas akivaizdžiai neveikia. Pasak ieškinio, jie rado kūną gėrimų šaldytuve.

Jame teigiama, kad šaldytuve buvo gerokai šilčiau nei turėtų būti, norint saugoti kūną, o Roberto Joneso palaikai buvo „pažengusios irimo stadijos“.

„Celebrity“ veiksmai sukėlė šeimai „didžiulę traumą, nes ji matė siaubingai suirusį R.Joneso kūną ir žinojo, kad jų vyras ir tėvas buvo beširdiškai ir atsitiktinai paliktas gėrimų šaldytuve, taip atimant iš jo orumą“, – rašoma ieškinyje.

M.Jones advokatai siekia, kad bylą nagrinėtų prisiekusieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas