Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mopsiukas Kuma yra bene labiausiai keliaujantis šuo pasaulyje: jis lėktuvu skrido jau 250 kartų

Mažytis plokščiaveidis šuo gyvena pasiturinčiai, kartu su savo šeimininku tyrinėdamas pasaulį, ir jau yra buvęs 250 skrydžių, rašoma „The Mirror“.
Miniatiūrinis šuniukas yra naujausias kelionių influenceris
Miniatiūrinis šuniukas yra naujausias kelionių influenceris / @pugkuma „Instagram“ paskyros / Shutterstock nuotr.

Mopsiukas Kuma dėl savo ekstravagantiško gyvenimo su šeimininku keliaudamas iš vienos šalies į kitą susilaukė daugybės gerbėjų internete. Šis miniatiūrinis šuniukas yra naujausias kelionių influenceris, pritraukęs daugiau nie 100 000 sekėjų savo „Instagram“ paskyroje @pugkuma ir 77 000 sekėjų „TikTok“.

Jo šeimininkas Sidas Hendersonas dažnai keliauja dėl savo darbo sandėlių automatizavimo srityje ir kiek įmanoma dažniau su savimi pasiima Kumą, nes pradėjo dirbti, kai juodam šuneliui buvo vos 5 mėnesiai.

Įprastai 7 metų šuniukas didžiąją skrydžio dalį sėdi mažame krepšyje po Sido kojomis ir miega.

38-erių niujorkietis dažniausiai veža šunelį „Delta Air Lines“ lėktuvais iš LaGuardijos, Niuarko į įvairias JAV vietas, taip pat į Monrealį Kanadoje ir Seulą Pietų Korėjoje. Šis rafinuotas duetas vyko ir į Paryžių, Portą ir Lisaboną.

Dėl palyginti laisvesnių taisyklių, taikomų šunims komerciniuose lėktuvuose JAV, keliauti su keturkoju draugu Sidui yra gana paprasta, ir jis sako, kad Kuma retai kelia problemų, kai jie skrenda kartu.

Įprastai 7 metų šuniukas didžiąją skrydžio dalį sėdi mažame krepšyje po Sido kojomis ir miega. „Skrydžio pabaigoje aš jį išvedu ir paprastai žmonės sako: „Nežinojau, kad lėktuve buvo mopsas“, – „MailOnline“ pasakojo šeimininkas.

Pora niekada neskrenda ilgesniais nei 7 valandų skrydžiais, nes Sidas baiminasi, kad Kuma gali tapti neramus. Jis taip pat stengiasi į oro uostą atvykti anksčiau, jei dėl šuns su savimi gali tekti vėluoti dėl saugumo.

Nors Kuma keliauja geriau nei didžioji dauguma pasaulio žmonių (vienais skaičiavimais, apie 90 proc. jų niekada nėra skridę lėktuvu), šuniui ne itin rūpi, kur jis yra.

Jungtinėje Karalystėje į skrydžius leidžiama įleisti šunis vedlius ir šunis, padedančius žmonėms su negalia, tačiau emocinės paramos gyvūnai teisiškai nepripažįstami.

Jei su šunimi norite keliauti lėktuvu, gali tekti keliauti užsakytu lėktuvu. K9 JETS – tai prabangi įmonė, leidžianti šeimininkams ir jų augintiniams su savo augintiniais įlipti į ne daugiau kaip 10 keleivių talpinantį „Gulfstream“ reaktyvinį lėktuvą, kuris skraidina tarp JAV rytinės pakrantės, Londono, Paryžiaus ir Lisabonos.

Bilietų kaina prasideda nuo 7100 svarų sterlingų (apie 8300 eurų), į šią kainą įskaičiuota vieta vienam žmogui ir jo augintiniui, taip pat privataus terminalo mokesčiai, bagažas ir visi mokesčiai. Nors ši paslauga daugiausia skirta kačių ir šunų rinkai, laukiami ir gyvūnai, įskaitant papūgas ir triušius, jei tik visi jų dokumentai tvarkingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas