Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauja atrakcija ekstremalams: nardymas prie Antarktidos krantų

Ekstremalaus turizmo kompanija „Aurora Expeditions“ sugalvojo naują kryptį nardymo mėgėjams. Prie jau tradiciniais tapusių kelionių į Antarktidą, kelionių operatorius neseniai pridėjo naują ekstremalią pramogą – paviršinį nardymą su kauke ir vamzdeliu šalia šio šaltojo žemyno krantų. Ekskursijos unikalios tuo, jog keliautojai galės atrasti ir tyrinėti nesvetingus ir šaltus Antarktidos vandenis, skelbia „The Daily Mail“.
Panardyti su ruoniais ir pingvinais siūlo viena ekstremalaus poilsio britų bendrovė
Panardyti su ruoniais ir pingvinais siūlo viena ekstremalaus poilsio britų bendrovė / 123rf.com nuotr.

Ekskursijų organizatoriai tvirtina, jog nardytojai galės grožėtis ne tik ledkalniais ir nuskendusių laivų liekanomis, bet ir iš arčiau susipažinti su Antarktidos vietinių gyventojų – pingvinų ir ruonių – kasdienybe. Visiems keliautojams turų organizatoriai žada įteikti hidrokostiumus, plaukmenis ir kaukes, leidžiančiais nesušalti labai šaltame vandenyje.

Šios nardymo ekskursijos bus pasiekiamos kelių kruizų metu: „Per Antarktidą“ (nuo  iki 2014-ųjų vasario 10 iki 28 d. Ir nuo vasario 19 iki 28 d. 2015-aisiais) ir „Vedelo jūra ir Antarktida“ (nuo 2014-ųjų vasario 28  iki kovo 11 d. ir 2015-ųjų vasario 28- kovo 9 d.). Viso kruizo į Antarktidą kaina – 18 000 Lt žmogui, už ekstremalų nardymą dar reikės primokėti po 2 438 Llt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas