Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Ryanair“ rankinio bagažo gabenimo tvarka: ar skrendantys iš Lietuvos pasiruošė?

Pirmadienį įsigaliojo naujos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ rankinio bagažo gabenimo taisyklės – nuo šiol į orlaivių saloną leidžiama įsinešti tik vieną nedidelę kuprinę, rankinę ar krepšį; kitas didesnis lagaminas paliekamas bagažo skyriuje. Ar keleiviai apie tai žino? Ar nauja tvarka nekelia problemų?
Įsigaliojo nauja rankinio „Ryanair“ bagažo gabenimo tvarka
Įsigaliojo nauja rankinio „Ryanair“ bagažo gabenimo tvarka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienio popietę iš Vilniaus į Londoną keliaujančių asmenų pokyčiai nestebina – Lietuvos gyventojai sako apie juos žinoję ir pasiruošę, užsieniečiai – negirdėję, bet dėl naujovių nekvaršinantys galvos – svarbu niekas papildomai nekainuoja.

Žinojome dar prieš pirkdami bilietus, pasiskaitę buvom.

„Žinojome dar prieš pirkdami bilietus, pasiskaitę buvom, bet lyg ir galvojam, kad mums ši taisyklė nebus taikoma dėl to, kad bilietus pirkome iš anksčiau“, – sako Linas, besitikintis, kad jo didžiojo lagamino neteks atiduoti į bagažo skyrių.

Tiesa, tokia galimybė būtų, jeigu Linas pasirūpintų pirmenybinio laipinimo paslauga (angl. priority boarding), kainuojančia 5 eurus. Tačiau Linas tikina jos neįsigijęs.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ Samanta ir Linas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ Samanta ir Linas

Kartu su Linu į Londoną skrendanti Samanta teigia nerimaujanti, kad jos į bagažo skyrių atiduotas lagaminas bus mėtomas.

„Jeigu turi kažką vertinga, tai nelabai faina“, – sako mergina.

Samantos įvardytas minusas – ne vienintelis. Dėl naujų „Ryanair“ taisyklių teks iš anksto apgalvoti, kuriuos reikalingesnius daiktus gabenti šalia savęs, kuriuos atidėti į bagažo skyriaus lagaminą, siekiant saugumo gali tekti pasirūpinti spynele. Tikėtina, kad nuskridus užtruksite – į bagažo skyrių atiduotas lagaminas bus grąžinamas kartu su registruotu bagažu, tad teks luktelėti, kol galėsite jį atsiimti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ Helena
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ Helena

Rusei Helenai visi išvardyti nepatogumai, kaip ji pati sako, problemų nesukels. Tiesa, iki šiandien apie naujas taisykles ji teigia nežinojusi.

Apie jas nenutuokė ir anglė Dani. „Jeigu tai neapmokestinta, tai ne problema“, – sako mergina ir priduria besivilianti, kad su jos į bagažo skyrių atiduotu lagaminu bus elgiamasi atsargiai.

Vilniaus oro uoste sutiktam Stanislavui, kaip jis pats sako, šie pokyčiai apskritai neaktualūs – ant jo nugaros tik kuprinė.

Kotryna apie pasikeitusią bagažo gabenimo tvarką tikina sužinojusi iš močiutės. Ji teigia iš anksto nusprendusi, ką kelionės metu laikys šalia savęs – kur dės piniginę, kompiuterį.

„Šiaip [lėktuvo] viduje man ten nelabai ko reikia. Ir kompiuteris nelabai patogu, nes nėra daug vietos“, – kalba mergina.

Kompiuterį Kotryna žada atiduoti į bagažo skyrių, tad šiek tiek nerimauja, ar kelionę jis atlaikys nesugadintas.

Kompiuteris dūžta ir nelabai gerai, kad fotoaparatą mėtys.

„Kompiuteris dūžta ir nelabai gerai, kad fotoaparatą mėtys“, – sako ji.

Į Londoną skrendanti Vida „Ryanair“ įvesta tvarka tvirtina pasidomėjusi iš anksto. „Negi važiuosi taip ant durniaus“, – šypsosi moteris, kuriai mintis apie mėtomą lagaminą streso nesukelia. „Krištolo gal niekas lėktuvais nevežioja. Kokia čia gali būti problema“, – teigia ji.

Didžiojo lagamino spynele Vida neapsaugojo: „Ką mes ten perlus, deimantus vežamės? Dieve, jei ten kokį megztinį prarasi, tai koks skirtumas“.

Kita keliautoja Raminta apie spynelę sako galvojusi. „Bet neužrakinom. Kadangi vežamės tik drabužius, tai niekas ten nieko neras“, – teigia ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Įsigaliojo nauja rankinio „Ryanair“ bagažo gabenimo tvarka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Įsigaliojo nauja rankinio „Ryanair“ bagažo gabenimo tvarka

Apie naujas rankinio bagažo gabenimo taisykles mergina tikina žinojusi, tad skysčius iš didžiojo lagamino persidėjo į mažąjį, kurį laikys greta.

„Daugiau nieko nesivežam ir problemų nekelia“, – tvirtina Raminta.

Nuo šiol į „Ryanair“ saloną galima pasiimti tik vieną bagažo vienetą, kurio matmenys – 35 cm x 20 cm x 20 cm. Šis krepšys turi lengvai tilpti po sėdyne priešais jus.

Kitas bagažo vienetas, kurį anksčiau buvo leidžiama pasiimti į orlaivio vidų, dabar keliaus į bagažo skyrių. Jo matmenys – 55 cm x 40 cm x 20 cm, svoris – ne daugiau 10 kg.

„Ryanair“ bagažo taisyklių pakeitimai
„Ryanair“ bagažo taisyklių pakeitimai

Nesilaikant šių taisyklių prie išvykimo vartų už kiekvieną bagažo vienetą teks susimokėti po 50 eurų.

„Ryanair“ ir anksčiau iš paskutinių į lėktuvą lipančių keleivių paimdavo didžiuosius lagaminus. Oro linijų bendrovė pakeitusi bagažo taisykles tikisi sumažinti skrydžių vėlavimų skaičių – esą keleiviai bus sulaipinami ir išlaipinami greičiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas