Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja turistinio Paryžiaus tendencija – gurmanų virtuvė už įkandamą kainą

Visi prancūziškos virtuvės mylėtojai ir tie, kurių širdims mielas Paryžius gali nudžiugti. Prancūzijos sostinėje populiarėja prieš keletą metų atsiradęs reiškinys – žinomiausi miesto virtuvės meistrai vienas po kito atidarinėja nedidelius restoranėlius, kuriuose už prieinamą kainą galima paragauti net pačių įmantriausių prancūziškos virtuvės patiekalų.
Dabar net ir jaukiose bistro kavinėse bus galima pavalgyti kaip restorane
Dabar net ir jaukiose bistro kavinėse bus galima pavalgyti kaip restorane / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Virtuvė

Nauja tendencija Senos pakrantėse jau net įgavo savo pavadinimą – „bistronomija“. Mat tokie restoranėliai turi bistro užkandinių bruožų: juose galima greitai ir, palyginti, nebrangiai pavalgyti ar užkąsti. Be to, šie restoranėliai turi ir prabangių klasikinių restoranų bruožų: juose galima užsisakyti pietus ar vakarienę iš kelių patiekalų bei neskubant mėgautis vynais, pasakoja portalas Travel.ru.

Vienu iš tokių „bistronomijos“ restoranėlių galima aptikti netoli Luvro – tai neseniai atsidaręs „La Dame de Pic“ (Pikų dama). Jo savininkė – „Michelin“ žvaigždės laureatė Anne Sophie Pic.

Restorano šeimininkė mano, jog „ aukšta virtuvės kokybė neturėtų būti prilyginama itin aukštai kainai“. Jos restorane už 50 EUR galima paragauti austrių su brokolių tyre, pagardintą jazminais; sardines su traškiais svogūnais arbatos padaže ar vištieną apelsinų žieduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos