Kodėl lauke? Nes taip valgo patys neapoliečiai. Be to, reikėtų nusiteikti, jog neapolietiška pica nė iš tolo neprimins Lietuvoje gaminamų picų. Ji net nebus panaši į tą, kurios ragavome Romos ar Milano restoranuose.
Apdegę ir storoki šonai, švieži pomidorai ir daug mocarelos – sotumą pajusite, vos po kelių kąsnių.
Savo gaminama pica besididžiuojantys Neapolio gyventojai mėgsta tuo pasipuikuoti ir dažnai rengia įvairius „picų“ renginius, kuriuos mėgsta ne tik turistai, bet ir pasaulio žiniasklaida. Šįkart jos dėmesį patraukė Neapolyje iškepta milžiniška pica – jos ilgis siekia net 2 km.
TAIP PAT SKAITYKITE: Gera pica Romoje: dešimt taisyklių, kurios pravers ieškantiems