20:00

Neįtikėtina švedų jūreivio istorija: kanibalai jį paskelbė savo salos karaliumi

Carlo E.Petterssono gyvenimo istorija panaši į pasaką, o gal labiau – į animacinį filmą: 1904 m. Kalėdų dieną jo laivas nuskęsta prie kanibalų gyvenamos salos, bet jis išgyvena ir išplaukia į krantą. Jį tuoj pat apsupa vietinių gyventojų minia, ir animacinio filmo seka būtų akivaizdi: jis išrengiamas nuogai, pririšamas prie kuolo ir kepamas ant laužo. Tačiau tikrovė buvo dar absurdiškesnė: salos gyventojai jį padarė savo karaliumi.
Švedų jūreivis Carlas E.Petterssonas tapo kabilaų salos karaliumi
Švedų jūreivis Carlas E.Petterssonas tapo kabilaų salos karaliumi / „Shutterstock“ / „Wikimedia Commons“ nuotr. / „15min“ fotomontažas

C.E.Petterssonas gimė 1875 m. spalį Švedijoje. Jo tėvas buvo Carlas Wilhelmas, o motina Johanna Pettersson, tačiau apie jo jaunystę žinoma nedaug, išskyrus tai, kad tėvas paliko šeimą, kai Carlas buvo dar visai mažas. Motina jį augino iki 1882 m., kol sulaukęs 17 metų suaugęs sūnus nusprendė pradėti savarankišką gyvenimą ir išplaukti į jūrą. Jam netrūko jūreiviškų gabumų ir jis greitai tapo geidžiamu jūrininku.

Nepaisant jo įgūdžių, per daugelį metų Carlas patyrė ne vieną laivo katastrofą ir nelaimę, tačiau dėl savo patirties jis visada iš jų išsigelbėdavo sveikas ir gyvas. 1888 m. jis prisijungė prie „Vokietijos Naujosios Gvinėjos“ kompanijos, įsikūrusios Papua Naujojoje Gvinėjoje. Tai reiškė, kad jam dažnai tekdavo vykti į ilgą kelionę iš Švedijos į Papua Naująją Gvinėją ir atgal darbo reikalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito